Far og sønn - mann mot mann

Skrevet av: Hilde Porsanger
Dato: 01.03.2006 21:57

I Folldal på Frankmotunet er det i disse dager knallhard psykologisk krigføring mellom far og sønn Brennodden. Begge skal i år kjøre det 1000km lange Finnmarksløpet og ingen av dem har til hensikt å tape for den andre.

Far Kjell Brennodden har erfaringen på sin side, i år stiller han til start for 9. gang. På spørsmål om hvorfor han år etter år stiller til start på nettopp Finnmarksløpet svarer han at det er et veldig ålreit miljø oppi Finnmark og at det er et fint løp med fin stemning.

Selv om det er første gangen Jo Are stiller til start i 1000km klassen så er han ikke helt ukjent med forholden i nord. Finnmarksløpet har to distanser, 1000km og 500km. I fjor kjørte han 500km for å nå to mål. Det ene var å bli kvitt Rookie (nybegynner) stemplet og det andre var å komme inn blant de sju beste. Han greide begge målene med å kjøre inn til nettopp en syvende plass.

Ingen kompiskjøring

Da faren på fleip foreslo at de skulle kjøre 1000km kunne ikke Jo Are annet enn å være med på det, noe han tror faren angrer bittert på i ettertid.

- Pappa er nok en smule redd for at avkommet skal slå han under årets løp og har gitt opphavet klar beskjed om at de ikke skal drive med kompiskjøring før det blir absolutt nødvendig, sier han

Jr. ser for seg at det kan bli noen heftige debatter dersom de skal kjøre sammen da faren har erfaringen og mer enn gjerne sier hvordan ting bør gjøres, og med faren som tilskuer kan man fort bli litt nervøs.

Løpetid

Nå ca 1 uke før start har 3 av tispene Jo Are har valgt å ta med seg løpetid. De har imidlertid hatt løpetid såpass lenge nå at de burde være klare til å løpe og ikke se seg om etter lystige hann hunder. Han har fjorårets løp friskt i minne hvor to av tispene hadde løpetid og var mer opptatt av å sjekke ut hannene lenger bak enn å løpe fremover. Og med lyster som ikke var i samsvar med planene om å komme raskt fremover ble det innimellom litt trøblete til tider. Grunnstammen i spannet hans er de samme som i fjor, også har han noen nye. Også Kjell stiller med erfarne hunder fra i fjor.

Alternative løsninger

Om løpet sier Kjell at han får se hvordan de andre kjører og legge opp løpet etter det, også må jeg jo følge litt med på han Jo Are da. -Det kan jo godt hende at han slår meg.

Utover det å slå faren har ikke sønnen noe annet mål enn å snyte to kompiser for målgangen. De har bestilt seg flybilletter til Alta fredag 10.mars for de har ikke troa på at han kommer i mål før det likevel.

-Jeg har planer om å komme i mål før så om de vil se meg i mål må de gjøre om på billettene sine, sier han og ler.

Det er også andre som gjerne skulle sett far og sønn kjempe seg gjennom løpet, men på grunn av problemer med bussen så er det ikke sikkert de ved Frankmotunet kommer seg oppover. Vi skulle gjerne hatt de der for det er en fin gjeng er far og sønn enige om. Det er ikke bare bussen som er ute av drift for tiden, også hundebilen har streika så det jobbes iherdig med alternative løsninger for å komme seg oppover.

Etter at Jo Are har hostet seg gjennom intervjuet foreslår jeg at han også i år tar seg turen til kvinnen med de magiske kreftene som fikk han frisk til starten i fjor.