Finnmarksløpet flytter til Alta sentrum

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 23.02.2006 21:46

Finnmarksløpet flytter til Alta sentrum. Ikke bare starten, men også målgang skal skje i gågata. Det betyr også at så vel info.kiosk, som løpskafè, sekretariat og pressesenter blir på Alta sentrum.

Finnmarksløpet har i flere år startet i gågata på Alta sentrum. Men både før og etter starten, har det meste foregått på Strand camping en knapp mil utenfor sentrum. Men i år skjer det store endringer. Når kjørerne i begge klasser kjører i mål i år etter hundrevis av kilometer på kryss og tvers i Finnmark, skjer det samme sted som de startet - midt i gågata i fylkets største by.

Alt i ett hus

Som et resultat at flyttingen av målgangen til sentrum, flytter de øvrige Finnmarksløpsfunksjonene etter. Strand camping vil fortsatt være bosted for svært mange av kjørere, hunder og handlere før og etter løpet, men de øvrige funksjonene flyttes fra campingplassen til Finnmarksløpets hovedkvarter som blir Håndverkshuset på Alta sentrum.

Håndverkshuset ligger rett ved siden av start- og målområdet og er til hverdags en stor butikk som selger kunst- og håndverksprodukter fra Alta og Finnmark. I tillegg har Finnmarksløpet sitt faste kontor i huset. Men til Finnmarksløpet ryddes lokalene og det blir god plass til alle

Se www.altahandverk.no

Åpner mandag

Mandag ettermiddag vil Info.kiosken åpne i Håndverkshuset og holde åpent i dagene framover. Utover i uka vil også løpskafeen, pressesenteret og sekretariatet komme på plass i det som tidligere var Vinmonopolet i Alta. Under hele Finnmarksløpet 2006, vil huset være bemannet døgnet rundt og bli selve nervesenteret for alle som ikke er ute i løypa.

Seiersseremoni på torget

Med målgang på sentrum, flyttes også seiersseremoniene i begge klasser til samme sted. Det betyr en helt ny ramme rundt seiersseremoniene og en mulighet for at mange flere mennesker kan feire kjørerne og hundenes innsats enn tidligere. Sjekk ut lokalavisas webkamera her - Start og målområdet, samt Håndverkshuset ligger i enden av gata.

Flyttingen av de ulike funksjonene kan medfører mindre endringer i tidspunkt for ulike poster. Følg med i programmet og på de øvrige informasjonssidene for oppdateringer.