Flott fest for frivillige

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 24.09.2005 09:23

Årets frivilligefest samlet nærmere nitti av Finnmarksløpets store korps av frivillige. De fleste nok bosatt i Alta, men også repesentanter for de aktive miljøene i Tana og Kirkenes var med på festen . Som vanlig når de frivillige samles, så er stemningen på topp og folk koste seg med god mat, drikke og dans.

Frivilligfesten er en årlig arrangement hvor Finnmarksløpets mange frivillige inviteres til seminar og fest. Vanligvis arrangeres dette i mai/juni, men ble i år flyttet til september for å samkjøre dette med Stan Hooley fra Iditarods deltakelse på Finnmarkskonferansen.


FESTKLEDTE: Vanligvis er antrekket for frvillige under Finnmarksløpet varme, tykke vinterklær,
luer, votter og skjerf. Men frivilligfesten gir en mulighet til å på seg pentøyet , selv om det ikke
er så lett å kjenne hverandre igjen i slike antrekk.

Mange av de frivillige kjenner kanskje ikke hverandre. Mange treffer hverandre kanskje aldri uten om en uke hvert år i mars. Mange treffer hverandre kanskje ikke en gang da, fordi de jobber på helt ulike stder og med ulike oppgaver under løpet. Gjennom denne festen får de mulighet til å bli bedre kjent. Samtidig er det en mulighet for Finnmarksløpet til å takke og gjøre stas på de frivillige. Uten dem - intet løp.


TAKK: Styreleder i Finnmarksløpet AS, Nina Prebensen, overtok oppgaven som daglig leder
kun få måneder før årets løp og fikk velfortjent takk fra leder i trekkhundklubben Jan Gunnar Vian.

På seminaret ble det møte med både årets Finnmarksløpsvinner Roger Dahl som fortalte om sin opplevelser av det spennende løpet og den tøffe duellen om seiren. Fjorårets vinner og beste "Rookie" i Iditarod noen sinne, Bjørnar Andersen, holdt en spennende presentasjon om løpet i Alaska og om sine planer for å ta hjem seieren i neste års Iditarod.


TAKK 2: Alle dere som ikke kunne være med å spise kaka på frivilligfesten, men som har gjort
en kjempeinnsats for Finnmarksløpet, for nøye seg med synet denne gang. Takken er også til dere.

En annen og svært interessant vinkling på hundekjøring og innsatsen bak dette, kom i møtet med Elin, Robert Sørlies kone. Hun fortalte om hvordan livet med en toppidrettsutøver arter seg, om hvilke utfordringer, men også hvilke gleder dette livet kan bringe med seg.


GOD STEMNING: Ikke noe å si på festhumøret hos dette trekløveret.

Etter seminaret var det fest med deilig mat, god drikke, taler og påfølgende dans.

Alle foto: Niels Westphal