Dugnadsprisen tildelt Tor Erling Langjord

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Niels Westphal
Dato: 18.09.2005 15:08

Finnmarksløpets dugnadspris er tildelt Tor Erling Langjord. Dugnadsprisen, som i år deles ut for første gang er en hederspris som skal deles ut til en person som har utmerket seg med utrettelig innsats for Finnmarksløpet. Prisen består av mye heder og en skiferplakett som synlig bevis.

Førtifem år gamle Tor Erling Langjord har jobbet med Finnmarksløpet i 18 år. I de fleste av disse årene har han hatt ansvar for depotene, med alt det innebærer av logistikk, organisering o.s.v.. Videre har han arbeidet og også hatt ansvar for starten og også innkomst.

Tor Erling har i løpet av disse årene hatt en finger med i spillet innenfor en masse områder. Han kjenner løpet godt og på spørsmål om hvorfor han er med sier han spøkefullt:

- Gammel vane vond å vende. Jeg må liksom bare ha med meg løpet. For meg var det veldig stort å få denne prisen. Det har ikke alltid vært like lett å motivere seg for arbeidet, så dette var virkelig inspirerende. Akkurat nå holder jeg på å pusse opp srua og jeg flytter rundt på skiferplakketten for den må jo få hedersplassen i stua, legger han til noe mer alvorlig.

Aktiv hundekjører
Tor Erling Langjord har selv vært aktiv hundekjører i 10 år, men slutta med det for ca 6 år siden. En tid var Trond Even, den eldste sønnen var en del av Gargia Racing Team - som bestod av unge entusiastiske hundekjørere og som skapte liv i Alta trekkhundklubb, noe som også smitta over på faren som ble sterkt engasjert i Barnas Finnmarksløp. På midten av 90-tallet hadde dette arrangementet både flere deltagere enn Finnmarksløpet og bedre premier også.

Juryen uttaler i forbindelse med utdelingen: " Kandidaten har gjennom mange år vist en utrettelig innsats for løpet. Kandidaten er alltid positiv og er ikke av den typen som framhever sitt arbeid. Han gjør de oppgavene han har tatt på seg på en meget fin måte. Arrangørene trenger aldri å bekymre seg eller ettergå det han skal gjøre. Han tar ansvar og er en flott representant for de frivillige og har gjennom sitt arbeid gjort seg fortjent til denne prisen som deles ut for første gang i 2005."


PRISVINNER: Tor Erling Langjord ble den første mottaker av Finnmarksløpets dugnadspris. Prisen
ble utdelt av Ole-Christian Povenius fra Alta trekkhundklubb og daglig leder i Finnmarksløpet As,
Hanne Rosenberg. Foto: Niels Westphal