May-Conny på 8. plass

Skrevet av: Per Henrik Stenstrøm
Dato: 11.03.2005 21:16

Fembarnsmoren May-Conny Johansen kastet seg rundt halsen på barna da hun kom i mål litt før klokka 20. Så skålet hun i champagne med Are Baker som kom noen sekunder bak henne.

- Har dere savnet mamma denne uka, sa May-Conny Johansen og ga noen av de fremmøtte barna sine en skikkelig god klem.

Mange hadde møtt frem for å hylle den tøffe hundekjøreren som en rekke eksperter mente hadde visse vinnersjanser i år. Det holdt ikke til topp-plassering, men å komme blant de ti regnes som en formidabel prestasjon ettersom det er første gang hun kjører 1000 km.

Hennes ektemann Rune Johansen som selv har vunnet løpet to ganger, uttalte til Finnmarksløpes nyhetstjeneste tidligere i løpet at han var storfornøyd med kona sine prestasjoner. Han mente hun kjørte fornuftig og godt.

- Jeg er stolt av det hun gjør. Det er først nå hun skal begynne å kjøre litt tøffere. Nå kommer hun helt sikkert i mål, noe som var målsetningen før hun startet. Kommer hun inn blant de ti beste er det en stor prestasjon i seg selv for en førstegangskjører. En ting er i hvert fall sikkert: Får hun en god plassering i år blir hun en farlig konkurrent for noen og enhver i framtida. Den dama er nemlig tøff, sier en stolt Rune Johansen.

Da vet alle som skal delta neste år hva de har i vente.