Nå er han en av gutta

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 11.03.2005 15:24

Altakjøreren Hans Petter Dalby kom inn til en meget sterk fjerdeplass på 1000 kilometeren. Dalby føler at det gikk tungt til han snudde i Kirkenes - men på etappen fra Neiden til Varangerbotn snudde alt. - Det var en helt fantastisk etappe. Hundene gikk utrolig bra, sier en fornøyd Dalby.

Hans Petter Dalby ble nummer to på 50-mila i fjor, nå har han tatt steget opp til de store gutta med sin flotte fjerdeplass i årets 1000 kilometer.

- Blir man blant de ti beste som debutant i et sånt selskap må man være fornøyd. Jeg er utrolig fornøyd med fjerdeplassen, sier Dalby som det siste året har bodd og trent på Beitostølen.

Kom i siget etterhvert
Hans Petter synes det gikk tungt i starten av løpet. Det var først etter at han hadde snudd i Kirkenes at han begynte å få en bedre følelse. Det vises også på kjøretidene. Raskest kjøretid fra Neiden til Varangerbotn. Nest raskest til Sirbma. Kjappest kjøretid til Karasjok og raskest til Jotka.

- Jeg ble svært overrasket når jeg hørte kjøretida mi til Varangerbotn og Sirbma. Det føltes ikke som om det gikk så snart. Først da jeg lett kjørte fra May-Conny og Jahnsen gikk det opp for meg at jeg kunne være med å konkurrere, forteller Dalby.

Kampen om tredjeplassen skjønte han kom til å bli vanskelig. Debutanten Tore Bergby kjørte veldig godt gjennom hele løpet.

- Jeg og Tore hadde jo kjørt tilnærmet like raskt på de siste strekningene. Da jeg hørte at jeg var over en 1 time etter Bergby i Jotka, skjønte jeg at konkurransen om tredjeplassen nok var kjørt, forteller Dalby som passerte mållinja med fem hunder i spannet og en i sleden.

Om Hans Petter kjører 1000-kilometeren neste år vet han ennå ikke, det til tross for at det har vært en stor opplevelse.
- Jeg var mer sliten etter 500-kilometeren i fjor enn jeg er nå, men det er krevende å kjøre 1000-kilometeren på andre måter. Det krever sinnsykt mye forberedelser, så det er slett ikke sikkert at jeg stiller på 100 mila neste år. Jeg ønsker å ha tid til litt annet en hundekjøring, avslutter altakjøreren Hans Petter Dalby.