Skiller kun 150 meter

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 11.03.2005 08:14

Roger Dahl (bildet) har tatt igjen forspranget til Harald Tunheim. På vei inn til Jotka ligger de to kun 150 meter i fra hverandre. Rapporter fra Jotka forteller om ekstreme forhold for hundespannene som kjemper om seieren i Finnmarksløpet.

På Jotka fortalte Roger til vår folk at han fikk øye på ryggen til Harald når de kjørte ut på Iesjavre, og at han da lå femten minutter bak. Inn til Jotka var han kun 2 minutter bak.

Harald har kjørt med en hund i sleden. Denne ble satt av på Jotka, og kan nok hjelpe på farten ned til Alta. Ut fra sjekkpunktet kjørte iallfall Haralds spann greit ut, mens Roger måtte lede sine ut før han kom igang. Nå gjenstår kun ett mindre fjellparti, før de bikker nedeover dalen mot Alta.

Sterk vind og dårlig vær. Sporene er mer eller mindre føyket igjen. Etter nesten en uke med mye pent og fint vintervær, viser Finnmark igjen hvorfor det å kjøre hundeløp her er tøffere enn det meste. Været vil helt klart senke farta i hundespannene og kan bli helt utslagsgivende. Med slike værforhold må kjørerne i enda større grad enn ellers, stole på lederhundene sine. Både Roger og Harald har tidligere vist at de har gode ledere i uvær, men kanskje er det Roger Dals rutinerte ledere som har gjort utslaget?