Nervekrig i teten

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 10.03.2005 08:10

I teten er det full nervekrig, og det skiller nå kun 11 minutter mellom Roger Dahl og Harald Tunheim ut fra sjekkpunktet i Levajok. Begge var trøtte, men fokuserte og kampklare. Dette er en duell ingen av dem vil tape. Tore Bergby fulgte de to litt over klokken ni, etter å ha hvilt noe mind re enn de to foran.

Hviletiden i Levajok ble en nervekrig mellom de to veteranene i tet og kanskje ikke minst mellom deres handlerteam. Haralds folk "voktet" natten igjennom på jakka til Roger som lå til tørk, med ordre om å vekke Harald straks jakka ble hentet. Her skulle ingenting overlates til tilfeldighetene og Roger skulle tydeligvis ikke kunne lure seg ut mens Harald lå og sov.

Men Roger kuttet litt inn på forspranget og startet ut 11 minutter bak. Nå er de to på vei mot Karasjok. Dagens løype er på vel 80 kilometer og går i sin helhet på elveisen på Karasjoka. Gårsdagens etappe viste hvor tøft det er kjøre mange mil på elva. Elva er åpen og utsatt for vind, noe kjørene fikk merke med full tyngde i natt. Både Roger og Harald klaget også over trege spor og dårlig gli. Ved Sirma hadde det fallt mye nysnø, noe som gjorde utkjøringen veldig tung.

Tore Bergby hviler fortsatt i Levajok. Han kom inn til sjekkpunktet 2,18 etter Tunheim. Etter veldig rask kjøring til Sirma, tapte hallingdølen mye på siste fire milene. Han forlot Levajok klokken 09.22.

I morgentimene kom Hans Petter Dalby inn til Levajok. Dalby har kjørt veldig raskt de siste milene og kan kanskje true Bergby tredjeplass? Men bakfra kan han bli truet av Petter Jahnsen, som etter å ha hvilt seks timer i Sirma, nå sikter seg inn på å kjøre mer eller mindre rett til Karasjok uten å stoppe i Levajok.