Roger har regien

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 09.03.2005 14:23

Roger dahl har tatt et nytt grep i tvekampen med Harald Tunheim. Etter å ha hvilt i drøye fire timer, forlot Roger sjekkpunktet i Varangerbotn kl. 13.27, uten av Tunheim var klar til å følge umiddelbart etter, slik han uttalte at han ville tidligere i morges.

I øyeblikket er det veteranen Roger Dahl som har regien i Finnmarksløpet. Han ligger først og de andre bak er nødt til å forholde seg til hans valg og taktikk.

Kutter ikke på hviletiden
Harald Tunheim uttalte ved ankomst at han ville følge Roger og dra ut nå han gjorde det. Allikevel har Tunheim ikke stresset etter at Roger dro, og er først klar til å følge etter nå - en time etter Roger. Dette betyr at Harald ikke har tatt sjansen på å kutte i hviletiden, men satser på at han fortsatt skal kunne holde høyere fart i sporet enn Roger Dahl slik han har gjort gjennom hele løpet.

Tett blant forfølgerne
Lenger bak i feltet er flere kjørere kommet inn til sjekkpunktet. Etter Bergby som nummer tre, ankom Kjell Brennodden, Are Baker, Petter Jahnsen, Ralph Johannesen, Eirik Nilsen, Hans Petter Dalby og May-Connie Johansen. Mellom disse skiller det under to timer.