Tre på topp!

Skrevet av: Tomas Solheim
Dato: 08.03.2005 22:37

På Finnmarksløpets 500 km. ble det dobbeltseier til jentene Hilde Askildt, Geilo, foran tyske Katy Meier, mens Jan Øystein Dervo, Tana, ble best av guttene på tredjeplass. Hilde Askildt vant med en knapp halvtime, og hadde etterhvert full kontroll over løpet. Meier passerte Dervo på de siste kilometrene inn mot mål - I dag var det ikke noe å gjøre med jentene, sier Jan Øystein Dervo.

Dervo startet før Katy Meier fra Soussjavre, men på de siste 10 milene var spannet hennes sterkere og hun dro ifra under langspurten. Meier gjorde et taktisk valg ved Soussjavre med å skifte to av lederhundene i spannet, dette viste seg å være et lykkelig valg. Dervo som egentlig skulle stille i 1000 km. klassen var allikevel fornøyd med tredjeplassen.

- I dag hadde jeg ikke sjans, jentene var best, sier Jan Øystein Dervo. Selv om han la ut som nummer to fra Soussjavre anså han kampen om første plassen som håpløs, dette fordi hundene hans var veldig slitne, mens Askildts hunder på sin side virket veldig pigge.

- Jeg er faktisk glad for at Katy Meier etterhvert tok meg igjen. Dermed fikk spannet mitt drahjelp ved at hun lå foran, og det var med på å hjelpe meg til å fullføre løpet.

I løpet av kvelden og natten kommer resten av spannene inn, og da får endelig løpere og hunder en velfortjent hvil etter over to døgn med svært lite søvn og intensiv kjøring.