Rune i siget

Skrevet av: Hanne Larsen Hajdari
Dato: 10.03.2003 22:55

En drøy halvtime etter at handlerne hadde spådd kom Rune Johansen glidende inn til sjekkpunktet ved Neiden på tiden 17.38. Rune er tydelig i siget nå og har fått et betydelig forsprang til Tom Frode Johansen og Ralph Johannessen som allerede ligger inne for 12 timers pause på fjellstua. Også på denne siste strekningen har altamannnen holdt et meget bra tempo.

- Ja de sier det har gått fort. Det er jo ikke sikkert det går like fort videre. Men jeg tror det skal holde, sier Rune. Selv om han er sliten tar han seg likevel tid til å småsnakke mens han arbeider. - Jeg er egentlig veldig trøtt men jeg livner til når jeg kommer til sjekkpunktet, forteller han.

Den meget rutinerte Roger Dahl ligger ikke så altfor langt etter Rune i løypa. I likhet med Johansen har også han tatt ut 12 timers pausen ved Skippagurra. Mens han holder på å mate bikkjene ser han plutselig at sjekkpunkthjelperne begynner å speide oppover i lia.

- Hva er det som skjer, er det Roger Dahl som kommer allerede nå? Nei, det går ikke. Han kan ikke ha kjørt så fort, utbryter han med bekymring i stemmen.

De rutinerte hendene begynner om mulig å arbeide enda raskere. Tolv tomme plastbokser fylles med noe som for undertegnede ikke ser så veldig fristende ut. For de firbente er dette imidlertid helt nødvendig og god føde.

- De spiser godt det er kun en som ikke tar til seg noe særlig, forteller hundekjøreren. Ellers fungerer spannet godt med unntak av en hund. Jeg skal ta ut en hund, Madame, som jeg har lånt av Kurt Helge Bakken. Hun er blitt øm i et håndledd, sier han. Rune har ingen planer om å drøye lenger enn nødvendig i Neiden og tenker å starte ut etter et par timer. På spørsmål om han snakker noe med kona May Conny underveis får jeg et klokkeklart svar: -Nei ho snakke æ aldri med når æ kjøre, flirer han.

Rutinerte gjøremål for Rune Johansen (foto: Jon-Arne Wilhelmsen)