Finnmarksløpet

Webshop

Enstemmig positive til ny trase

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 10.03.2003 22:39

Det nye trasevalget østover via Varanger og Pasvik er et godt valg både for Finnmarksløpet som sådan og for kjørerne. Det var det entydige svaret vi fikk fra samtlige av de kjørerne vi traff på fjellstua på Neiden i kveld. Ny trase, betyr nye utfordringer. Første året er spesielt vanskelig, fordi ingen helt vet hvordan de skal legge opp taktikken i forhold til konkurrerende kjørere.

- Vi trenger nesten dette året å se tilbake på for neste års taktiske planleggging, som Alta-kjøreren Eirik Nilsen sa. For alt er nytt og det er ikke helt lett å vite hvordan man skal økonomisere med kreftene og legge opp løpet før man har lært de enkelte strekkene å kjenne. I det ligger også det store spenningsmomentet i årets løp. For ingenting er opplagt her før flere av kjørerene nærmer seg mer kjente trakter lenger vest på vidda om et par dager.

Foreløpig har bare Rune Johannesen fra Alta forlatt Neiden med kurs for Skogfoss i Pasvik. Ellers kom seks spann inn noen lunde samla, i løpet av en drøy time i kveld. Det er trolig en konsekvens nettopp av at ingen foreløpig tar sjansen på å bryte ut for å "kjøre sitt eget løp". Dermed blir det nok tett i sporet sørover mot Pasvik ut på morgenkvisten også.

Partnere