Finnmarksløpet

Webshop

Hykkerud tror på Askildt

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 07.03.2005 23:31

Det spisser seg til i konkurransen på 500-kilometeren. I følge tidligere vinner Abner Hykkerud er vi nærmere en kvinnelig vinner i Finnmarksløpet enn noensinne. - Jeg tror Hilde Askildt kan ha en god sjanse. Hun har hvilt mye og kjørt jevnt og godt, sier Hykkerud.

Hilde Askildt, Jan Øystein Dervo og Katy Mayer startet ut fra Karasjok mellom klokken ni og halvti mandag kveld, med 12 minutters differanse. De har lagt bak seg 287 kilomter og har gjort unna 14 timer i hvilepotten. Foran seg har de en etappe på 83 kilometer fram til Suossjavre. Bare minutter bak dem jager Svein Erik Strand, Jan Brunner og Knut Olav Grimdalen.
- Katy Mayer har nok respekt for strekningen hun nå skal kjøre. Det var på denne strekningen hun fikk problemer i fjor og måtte bryte. Hundevidda kan være tøff i dårlig vær når man har slitne og uerfarne ledere. Været er bra nå og jeg har liten tro på at det vil skje i år igjen. Det virker som begge jentene har kjørt bedre løp i år, med mer hvile, sier Abner Hykkerud.

Posisjonering
Det er først etter at alle kjørerne har tatt en obligatorisk 6 timers hvil på Suossjavre at langspurten mot Alta starter. De kjørerne som kan starte med et forsprang har et psykisk overtak.
- På etappen mot Suossjavre begynner posisjoneringen. Jeg tror at Hilde Askildt har en god sjanse. Hun har virket veldig solid hele veien, har fulgt sitt eget opplegg og ikke latt seg stresse av andre. Hun er den av de tre som har hvilt mest på de to siste sjekkpunktene og holdt en jevn god fart, sier Hykkerud.
Mens Katy Mayer har tatt mellom fire og fem timer hvil på sjekkpunktene Skoganvarre, Levajok, og Karasjok har Hilde Askildt hatt en god hvil på åtte timer i Levajok og vel fire timer i Karasjok.
- Jan Øystein Dervo kjørte en time raskere enn de to jentene til Karasjok og hvilte minst på sjekkpunktet. Han har fått opp god fart i spannet og er helt sikker sulten på suksess etter at han måtte trekke seg fra 100 mila fordi han ikke hadde nok hunder, avslutter Abner Hykkerud.

Partnere