Finnmarksløpet

Webshop

Hilde Askildt først til Levajok

Skrevet av: Per-Henrik Stenstrøm
Dato: 07.03.2005 02:32

- Jeg sto på matta hele veien over fjellet. Det gikk nesten litt for fort, sier Hilde Askildt i det hun ankom tredje sjekkpunkt kl. 02.18. Lederhundene Rex og Polmak (bildet) er i storslag.

Da Hilde Askildt sjekket inn på Levajok som første kjører mottok hun en premiesjekk på 2500 kroner fra Tana kommune. 44-åringen deltar for andre gang i Finnmarksløpet og seiler nå opp som en av favorittene i åtte spann-klassen. Ingen kvinner har tidligere vunnet begrenset klasse.

Da hun kom til Levajok bare 6 timer og 28 minutter etter at hun startet fra Skoganvarre var hundene i topp form. Men hun fryktet at det skulle gå galt.

- Det var litt "plopsete" føre. Litt løs snø her og der, og det kan føre til at hundene kan tråkke over. Men heldigvis gikk det bra, sier Geilo-kjøreren som til daglig jobber som førskolelærer i barnevernet.

Hun har deltatt i Femundløpet tre ganger tidligere, men hevder at hun ikke har vinnerambisjoner.

- Jeg kjører mitt eget løp. Det viktigste er å lytte til bikkjene. Mine er vant til å gå langt før de hviler. Derfor valgte jeg å stikke tidlig fra Skoganvarre, forteller 44-åringen som nå kryper i soveposen for å sove noen timer på fjellstua.

Hilde Askildt tar sin obligatoriske åtte timers hvil på Levajok. Jon Øyvind Selmer kom inn som andre spann og Jan Brunner sjekket inn på tredje.

Partnere