Finnmarksløpet

Webshop

Skal gi gutta konkurranse

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 05.03.2005 14:43

May Connie Johansen (37) debuterer i Finnmarksløpet, men hun er ingen fersking. For mange er hun kjent som kona til to ganger Finnmarksløp vinner Rune Johansen, men hun står fjellstøtt på egne bein. I Femund 500 for tre uker siden, kjørte hun inn til en imponerende sjetteplass. Nå skal hun gi gutta konkurranse på 100 mila i Finnmarksløpet.

May Connie har slagplanen klar. Sammen med sin handler Steinar Eriksen har hun laget en grovskisse for hvordan hun skal kjøre. Det er ikke noen stor bombe , men hun kommer trolig til å kjøre etter mannen Rune Johansen sin seiersoppskrift fra to år tilbake. I år skal gubben være hjemme med ungene og ta seg av gården. Det har Rune ingen problemer med. Tvert imot har Rune stor tro på kona.
- Jeg tror det kommer til å gå veldig bra. Hun har et bra spann og er en flink hundekjører. Selv om hun aldri har kjørt så langt tidligere, tror jeg det går greit, sier husbonden sjøl.

De aller fleste førstegangskjørere starter gjerne med 500 kilomteren, men det gjør ikke May Connie. Hun synes ikke hun er spesielt modig som debuterer på 100 mila.
- Jeg har jo kjørt Femundløpet som er 600 kilometer, flere ganger. Sånn sett var det naturlig for meg å starte på 100 mila. Finnmarksløpet 100 mil er ikke mer enn 10 treningsturer, sier hun.

Sterkt spann
Det er ingen som helst vil om at May Connie stiller i favorittsjiktet. Også Finnmarksløpets ekspertkommentator Trond Ørslien mener at gutta vil få skikkelig pes av May Connie.
- Hun har et meget godt spann og kjørte veldig godt i årets Femundløp. Det kommer ikke som en stor overraskelse om May Connie kommer på topp fem, sier Ørslien.

May Connie selv mener sjøl at hun har et godt nok hundespann til å kunne gi gutta konkurranse. Hva resultatet blir til slutt vil avhenge av henne som kjører. Siden Femundløpet har hun imidlertid styrket spannet.
- Jeg manglet en av mine viktigste hunder i Femundløpet, men den har jeg med meg nå. Jeg stiller med et godt spann, med en fin miks av voksne og unge hunder. Spannet har vel 5500 kilometer trening i beina og vil gå bra uansett vær og føreforhold. Det passer imidlertid meg ypperlig at det har kommet godt med snø i det siste. Det gjør det litt enklere for meg å disponere hundene riktig. Hvor godt det går til slutt avhenger helt og holdent av meg, men jeg er veldig lysten på å gi gutta skikkelig konkurranse, avslutter fembarnsmora fra Storgjerdet i Alta.

Partnere