Finnmarksløpet

Webshop

Tror Jahnsen vinner

Skrevet av: Kjartan Mæstad
Dato: 05.03.2005 14:39

Trond Ørslien, Finnmarksløpets ekspertkommentator, tror Petter Jahnsen fra Tufsingdal stikker av med seieren i årets løp.

­- Petter Jahnsen vant Femundsløpet i fjor, ble nummer fire i år og stiller med et svært godt hundespann, sier Ørslien.

Femundsløpet, tidligere plasseringer i Finnmarksløpet og informasjon om forberedelser og hvilken form hunder og førere er i, ligger til grunn for ekspertens ranking.

I fjor var Ørslien en av dem som kom sterkt utover i løpet og kjempet helt i teten på slutten, men måtte ta til takke med fjerdeplass. Skader blant hundene gjør at han ikke får mulighet til å revansjere seg i år. I stedet blir han med som ekspertkommentator.

­-Roger Dahl gjorde det bra i Femunden og har et godt hundespann. Han har lang erfaring og deltar for nittende gang i år, sier Ørslien.

Etter en tredjeplass i fjor, tror ekspertkommentatoren at altaværingen tar et skritt opp på seierspallen i år. Bronsen tror han vil gå til bergenseren Ralph Johannessen. Han deltok riktignok ikke i Femunden i år, men er svært velorganisert og har mange gode hunder. Ørslien regner med at Johannessen vil komme sterkt på slutten av løpet også i år, men ikke nå helt til topps. Johannessen endte på andreplass i fjorårets Finnmarksløp.

Fjerdeplassen tror eksperten Harald Tunheim vil okkupere. Han har lang erfaring fra Iditarod, og har tre seire i Finnmarksløpet.

- Jeg tror det kommer til å bli svært jevnt i toppen, sier Ørslien.

Her er de Ørslien mener vil bli de ti beste på 1000 kilometers-løpet: Startnummer i parantes:

1. Petter Jahnsen (13)

2. Roger Dahl (22)

3. Ralph Johannessen (6)

4. Harald Tunheim (12)

5. May-Conny Johansen (27)

6. Hans Petter Dalby (7)

7. Frode Holten (8)

8. Kjell Brennodden (15)

9. Tore Bergby (3)

10. Arne Karlstrøm (11)

Partnere