Finnmarksløpet

Webshop

Dramatisk treningstur for italiensk kjører

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 02.03.2005 16:12

Maurizio Menghinella fra Italia fikk oppleve alle hundkjøreres mareritt, da han på en treningstur i Alta søndag morgen, gikk gjennom isen på Altaelva. Heldigvis kjørte Maurizio sammen med sin kollega Henry Coronica som klarte å få kameraten opp av det iskalde vannet før han ble tatt av den strie strømmen i elva.

Maurizio Menghinella skal delta i Finnmarksløpet for første gang i år og har allerrede vært i Alta i en ukes tid for å trene til debuten. Opplevelsen søndag har satt en støkk i italierneren og hans team, men han er allikevel klar til å starte på 500 kilometer over Finnmarksvidda lørdag.

Rennleder Marit Honerød Hoveid, sier at uhellet også har satt en støkk i henne og resten av arrangørstaben.

- Jeg er først og fremst veldig glad for at alt gikk bra. Vi har lenge diskutert hvordan vi skal ta imot og legge best mulig til rette for de utenlandske kjørerne som kommer til Finnmarksløpet. Denne dramatiske hendelsen har aktualisert dette, sier hun.

Hun lover mer og bedre informasjon til kjørene om hva som venter dem i Alta. Rennlederen mener også at Finnmarksløpet må ta innover seg at mange kjørere vil komme hit lenge før løpet starter, og lenge før løypene er kjørt opp og merket. Noe som vil kreve tilrettelegging.

- Vi må bli flinkere fra Finnmarksløpets side til å ta høyde for at stadig flere kjørere kommer langveis fra og ikke er kjent med forholdene i Finnmark. Her er det villmark med lite merking av løyper, elver osv. sammenliknet med andre steder i Europa, noe vi i Finnmark kanskje ikke tenker nok over. Dessuten må vi legge forholdene bedre tilrette for dem som kommer tidlig for å trene i forkant av løpet. Også her er god informasjon veldig viktig, mener hun.

Marit lover at dette skal bli en viktig del av evalueringen etter årets løp, slik at slike dramatiske uhell kan unngås i framtiden.

Les mer om Maurizio Menghinellas dramatiske uhell i Altaposten

Partnere