Finnmarksløpet

Webshop

Arne Karlstrøm gir råd til førstegangskjørere.

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen
Dato: 21.01.2005 23:26

Arne Karlstrøm har deltatt i Finnmarksløpet hele 11 ganger, med en rekke gode plasseringer. I tillegg har han vært en dyktig hjelper for flere førstgangskjørere, sist i 2002 for kona Marianne og briten Jason De Carteret. I år tilbyr Arne alle førstegangskjørere i Finnmarksløpet 1000 km en hjelpende hånd. Målsetting: Rekke banketten lørdag.

Arne Karlstrøm har tatt utgangspunkt i de erfaringene han gjorde første gang han starta i 100-mila i Finnmarksløpet og laget en kjøreplan for førstegangskjørere i Finnmarksløpet 1000 kilometer.

Arnes plan er først og fremst en plan over kjøre- og hviletid, der det tas hensyn til viktigheten av å ta det litt rolig de første dagene.

- Å ha en slik tidsplan – som en holder seg til - samt viljen til å fullføre, er selve utgangspunktet for å lykkes i en slik konkurranse som varer over så mange dager, mener Arne.

I tillegg er det mange andre faktorer som selvsagt vil vær viktig for ei god gjennomføring blant annet foringsrutiner, potestell osv. Kjøreren må heller ikke glemme å ta vare på seg selv fra første dag, og sørge for å bruke tida på stasjonen effektivt slik at det blir tid både til å spise og til en times søvn eller to.

Les Arnes kjøreplan her (PDF fil).

Partnere