Finnmarksløpet

Webshop

20 timers hviletidspott for 500 km

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 13.01.2005 20:26

Årsmøtet i Alta trekkhundklubb vedtok i høst innføringen av en hviletidspott for Finnmarksløpets 500 km. Dette betyr at hvert spann har en hvilepott på 20 timer. hvor 14 av timene kan tas ut på ett eller flere av sjekkpunktene Joatka I, Skoganvarre, Levajohk og/eller Karasjok, mens kun seks timer skal ta ut på ett fastlagt sjekkpunkt - Sousjavrre.

Sammenliknet med de lange løpene over i Amerika, kjøres det saktere og hviles mindre under 500 kilometeren i Finnmarksløpet. Innføringen av hviletidspott vil øke hviletiden totalt sett, men øke farta på strekkene. Årsmøtet i Alta trekkhundklubb tror også at den lengre tida som må brukes på sjekkpunktene, vil gjøre løpsavviklinga i 500 km mer likt 1000 kilometer og på denne måten gjøre den eventuelle overgangen til det lengre løpet enklere.

Fra to til en obligatorisk hvil
Tidligere har 500 km-klassen hatt to obligatoriske hviler underveis. En på ett av sjekkpunktene før Karasjok. Vanligvis er den blitt tatt ut i Levajok, en på sjekkpunktet Sousjavrre. Bakgrunnen for å endre dette å innføre en ordning med hviletid er flere.

* Det gir mulighet for en mer individuell løpsstrategi. Slik løpet var blitt var det bare en måte å kjøre løpet på.

* Det gis nå mer total hvile for hunder.

* Det antas at dette vil kunne gi en noe mer samlet og noe større tetgruppe

* Kanskje dette blir en mer spennende måte å kjøre løpet på.

* Forhåpentligvis bidrar det til at flere løpere fullfører løpet.

Sportslig styre i Finnmarksløpet skal evaluere ordningen etter årets løp

Forbedret resultatservice
Resultatservicen her på internettsidene til Finnmarksløpet vil bli oppgradert, slik at det vil være enkelt å å holde rede på hvor mye hviletid som er tatt ut, når og hvor, og samtidig følge med på hvem som faktisk leder løpet.

Partnere