Finnmarksløpet

Webshop

Åpner dørene for Finnmarksløpet

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen/Foto: Varanger Samiske Museum
Dato: 17.11.2004 21:30

Várjjat Sami Museum (Varanger Samiske Museum) har åpnet dørene for Finnmarkløpet og blir dermed et nytt sjekkpunkt der spannene kan motta forsyninger underveis. Skippagurra går samtidig ut som sjekkpunkt på tilbaketuren fra Kirkenes.

Etter relativt klare tilbakemeldinger fra deltakere etter løpet i år, var det ønskelig å endre løypa fra Neiden og videre vestover - på returen fra Kirkenes. Det var en del meget risikable partier på det strekket som det var sterke ønsker om å unngå hvis mulig.

I første omgang var det bestemt at man skulle kjøre den samme løypa fra Neiden til Skippagurra på returen som på uttur, og bruke Skippagurra som stasjon begge veier. Nå har imidlertid Várjjat Sami Museum kommet på banen som nytt sjekkpunkt, og trekker dermed en enda større del av fylket med i arrangementet av Finnmarksløpet.

Várjjat Sámi Musea/Varanger Samiske Museum ligger i Vuonnabahta/Varangerbotn, i den samiske kommunen Unjárga/Nesseby. Museet formidler den sjøsamiske kulturhistoria i Finnmark, med spesiell fokus på Varangerområdet. Museet vektlegger i tillegg dokumentasjon og formidling av duodji (samisk husflid og brukskunst) fra hele det samiske bosettingsområdet. Besøk gjerne museets hjemmeside på http://www.museumsnett.no/vsm/hoved.html

Fra Varangerbotn og Várjjat Sami Museum går løypa direkte vest sørvest over myrdragene mellom Varangerbotn og Tana - og ut på Tanaelva noe sør for Skippagurra. Neste sjekkpunkt er i Sirbma. Løypa til Sirbma følger Tanaelva til Hillagurra. Fra Hillagurra til Sirbma gjør løypa en sving nordover og opp mot vidda. Detaljene på denne strekka er å finne i løypebeskrivelsen for åpen klasse under ”Løype info”.

Aktuelle linker

  • http://www.nesseby.kommune.no/

    Partnere