Finnmarksløpet

Webshop

500 km med passasjer i sleden og restart søndag

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen/Foto: FML-presse 2004
Dato: 15.10.2004 19:49

Sportsstyret i Finnmarksløpet har bestemt at 8-spann klassen, 500 kilometer, skal ha den tradisjonelle showstarten fra Alta sentrum på lørdag den 5. mars med passasjer i sleden og en restart fra Sorrisniva dagen etter - søndag 12:00. Leder i Sportsstyret til Finnmarksløpet, Marit Honerød Hoveid, sier at denne endringa vil gi mange arrangementstekniske fordeler omkring starten.

I Finnmarksløpet har spannene i 1000 kilometersløypa lenge kjørt med passasjerer ut fra start og hatt en restart senere på dagen. I 2005-løpet må også 8-spannene i 500-kilometersklassen ha med seg passasjer i sleden fra starten i gågata i Alta sentrum og opp til Sorrisniva på lørdagen. Sportslig styre i Finnmarksløpet har derfor bestemt at også 8-spanns klassen skal ha restart.

Restarten vil gå dagen etter på samme sted som restarten for åpen klasse, oppe ved Sorrisniva, kl 12.00 på søndag 6. mars. For kjørerne vil det bety at de skal være med på en showstart på lørdagen, mens den egentlige starten på 50-mila vil gå på søndag.

Bedre plass og bedre løyper
En fordel for kjørerne vil være at de i mindre grad må kjempe med andre spann om plassen på de to første sjekkpunktene, Joatka og Skoganvarre. I tillegg vil de normalt få bedre spor på strekningen mellom Skoganvarre og Levajohk. Det har som regel vært 8-spannskjørene som har satt sporet på denne strekningen. Nå vil puddersnøen isteden ha blitt tråkket ned av et tyvetalls åpenklassespann når 8-spannene kommer.

Bedre tid
50-mils kjørerne får med dette også litt bedre tid rundt starten. De av kjørerne som kommer til Alta får med dette mulighet til å gjøre seg litt bedre kjent med den andre delen av arrangementet, ved at de kan overvære restarten til åpen klasse som publikum.

Det er viktig å understreke for alle kjørere at det er obligatorisk å stille til showstart lørdag fra sentrum. Kjørerne anbefales å ha med seg en ekstra slede til passasjertransporten lørdag.

Partnere