Finnmarksløpet

Webshop

FL-junior: Ella Kjøsnes vant sølvet

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Steinar Vik
Dato: 06.03.2016 14:02

Ella Kjøsnes hadde et bredt smil om munnen da hun 13:50 søndag kom over målstreken i Alta og vant sølvmedalje i FL-junior og norgesmesterskapet.

- Det har vært en fin tur, sa hun i seiersintervjuet i målområdet. - Jeg har sparka mye og lært litt underveis. Sporet har tidvis vært løst og krevende, men ellers har det vært ok, sier hun.

Ella forteller at hun hadde litt trøbbel på vei ut fra Jotka, og at det derfor ikke ble mulig å hente inn forspranget til Hanna Lyrek. - Det som skjedde, var at lederhundene mine ville snu og dra tilbake igjen. Derfor bytta jeg ledere ut fra Jotka. Den nye lederen brukte lang tid på å gjøre fra seg og det senka etterhvet spannet, så jeg bytta tilbake til de opprinnelige lederne. Da gikk det bra resten av veien, forteller hun. Hun fikk ingen informasjon underveis om hvordan stillingen var bakover i feltet.

Da spannet hadde kommet i mål, sto flere av hundene og bjeffet og dro - de var i god form og ville løpe videre. Ella Kjøsnes har åpenbart stelt veldig godt med hundene sine underveis. Mamma Kristin Aasheim forteller at de seks som har dratt Ella og sleden gjennom 200 kilometer er Kasper, Eowyn, Hero, Plumbo, Sølvi og Arwen. Nå vil de utvilsomt få seg en vel fortjent hvil.

Partnere