Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: -Jeg har noe ugjort på vidda

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Foto: Rikke Masternes
Dato: 05.03.2016 15:45

Sist han kjørte Finnmarksløpet var i 1997. Da brøt Per Morten Brennodden løpet i Karasjok. I dag, 19 år senere sitter han i solveggen bak bilen og slapper av, en knapp halvtime før start. Det er slående hvor lite preget han er av stundenes alvor, men Brennodden slapper ikke av fordi han vil.

-Jeg har fått kink i ryggen, forklarer Per Morten. Årsaken er at den tidligere storhopperen fra Folldal hoppet ned fra hundehengeren før løpsstart, men landet feil og pådro seg en skade.


TAR DET LUNGT: Per Morten Brennodden lar ikke en ryggskade ødelegge dagen. Foto: Rikke Masternes

I mellomtiden tar handlerne seg av de viktigste forberedelsene, mens hovedpersonen selv prøver å få mest mulig ro før han skal legge ut på de 547 kilometrene som venter han. Ambisjonsnivået i leiren er ikke skyhøyt, og selv mener Brennodden at målet er å komme seg trygt i mål. -Først, flirer en av handlerne.

Broren til Per Morten, Kjell Brennodden, mener at det er tiden som har holdt han borte fra Finnmarksløpet i nesten to tiår.

-Han har fire unger og nok å gjøre hjemme. Han har jo drømt om dette lenge, men muligheten har rett og slett ikke vært tilstede før nå, forteller Kjell.

Begge brødrene kommer fra en familie som er dypt involvert i Femundløpet. I årets Finnmarksløp er veteranen Kjell Brennodden handler for sønnen Ola, mens Per Morten har fått sønnens hjelp til å trene hundene før løpet.

-Hundene hans er gode, men han kjører definitivt ikke for å vinne, avslutter Kjell.

Partnere