Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Ralph vant sølvmedaljen

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 13.03.2015 19:20

Presis klokka 19 fredag kveld kom Ralph Johannessen over mållinja i Alta som sølvvinner i årets FL-1000. Med det kom han også på andreplass i VM i hundekjøring. Han hadde seks hunder med seg til mål.


Trond Ørslien intervjuer Ralph Johannessen etter målgang i Alta. Foto: Dmitry Sharomov

Ekspressen fra Dagali har vært i blant toppen i løpet helt siden sjekkpunkt Tana, hvor han kom inn som førstemann søndag kveld. Sammen med Kjell Brennodden, Birgitte Næss Wærner, Ronny Frydenlund og May-Conny Johansen har han bidratt til å holde presset oppe. Mot slutten av løpet har Johannessen og Kjell Brennodden kivet om hvem som skulle klatre lengst opp på lista - en kamp Ralph vant.

Ralph Johannessen steller hunder på Karasjok, noen timer før målgang i Alta. Foto: Dmitry Sharomov

Ralph Johannessen, ekspressen fra Dagali, er kjent for å få maksimalt ut av hundene sine. Han er en slu ringrev som det siste tiåret har vært involvert i mange gode plasseringer - inkludert egen seier og to andreplasser. Selv med mindre hvile og færre hunder enn Kjell Brennodden klarte han å passere ham underveis i konkurransen og holde ham bak seg helt frem til Alta.


Ralph Johannessen og glade hunder kommer inn til Levajok 2 i godt driv. Foto: Dmitry Sharomov

Det er ikke fritt for at Ralph har opplevd litt dramatikk underveis. -Det var et vann her oppe som var blåst fritt for snø, så det var bare blåis. Der kom det en skikkelig vindkule og blåste hele sleden 20 meter der den bråstoppet i snefonn så jeg gikk skikkelig på trynet. Jeg tror det gikk et ribbein, fortalte han ved ankomst Levajok 2. I målgangsintervjuet ble han spurt om dette hadde vært et problem underveis. - Nei, jeg har kjørt i Alaska så dette skal jeg nok takle, svarte Johannessen.


Ralph Johannessen inn til Neiden 2. Foto: Anna Riebelova

Underveis i sporet har Johannessen også tatt seg tid til å vise god sportsånd. Da Birgitte Næss Wærner lå i ro på sporet i vindsekken sin på fjellet mellom Sirbma og Levajok 2, lot han henne 'henge seg på' spannet hans da han kjørte forbi. Det var bare èn betingelse: Hun måtte ikke passere ham. Det løftet holdt hun, og Ralph kom etterhvert inn til Alta som sølvmedaljevinner.

I morgen er det premieseremoni i gågata i Alta kl 12:00. Den vil også bli sendt live på vårt web-TV.


Partnere