Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Tunheim taper terreng

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Foto: Fredrik Ljone Holst
Dato: 11.03.2015 18:04

Harald Tunheim sier det tok tid å finne farten på etappen fra Neiden til Varangerbotn. I tillegg kom han nok en gang inn til sjekkpunkt med en hund i sleden.
-Jeg setter ut én her. Det blir den fjerde hunden på fire sjekkpunkter, sier Harald. At det i tillegg er fire sterke hannhunder det er snakk om, begynner han å merke på farten på sleden.

Harald Tunheim på Neiden2, før avreise mot Varangerbotn. Foto: Dimitri Sharomov

-Frem til Neiden 1 fløt spannet av gårde og jeg hadde de raskeste tidene, men så kom nedturen, og jeg har ikke fått den rette flyten, forteller han. -Det er uflaks, men det er sånn det er i Finnmarksløpet, man vet aldri. Du kan komme hit med det beste spannet, men så ryker noen ut.

Han forteller at det var løse spor ut fra Neiden og at hundene gikk og luntet i 2-3 mil og det tok tid å få noe fart. -Og så er det jo noen monsterbakker som krever sin kvinne eller mann! På fjellet var det kaldere og det løsnet litt, men på vei ned i lavlandet var det mildere igjen, og det gikk trått på nullføre. -Å bruke seks-sju timer til Varangerbotn er ikke akkurat noen rekord.

Han kjørte ut på etappen nesten likt med Steinar Kristensen, men inn til Varangerbotn er forskjellen mellom dem godt over en halvtime. Ettersom Steinar og Sigrid Ekran har kjørt omtrent like fort på denne etappen, har Harald også tap

t en halvtime til Sigrid, som var første kjører inn til Varangerbotn.

Partnere