Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Harald Tunheim først til Kirkenes

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Foto: Dimitry Sharomov
Dato: 09.03.2015 21:02

Harald Tunheim ble navnet på alles lepper da han kjørte videre fra Neiden etter bare litt over fire timers hvile. Hundene hans har holdt høy fart på alle etapper, men ville de holde enda en etappe før de fikk langhvilen? I Kirkenes ble han spurt om det var et dumdristig valg.

-Det er et spørsmål som alltid dukker opp når man gjør noe annet enn det majoriteten velger. Men dette har vært planen min hele tiden. Hundene har fått hvile og jeg har holdt litt igjen, forklarer Harald.

Harald Tunheim intervjues i Kirkenes
Foto: Dimitry Sharomov

Han sier det kanskje ble litt kort hvile i Neiden, men med varsel om økende vind, ville han komme seg til Kirkenes før været ble verre. -Jeg satset på å få litt hjelp av vinden i ryggen. Og det hjalp, sier han, men legger til at vinden kom fra alle kanter i løpet av etappens om nå er tilbakelagt.

Vel fremme i Kirkenes, og med en ny varm Sør-Varanger-genser overrakt av ordfører Cecilie Hansen, har i hvert fall både Harald og hundene god tid til å hvile. Han tar den obligatoriske 16-timersstoppen her. -Nå tar vi oss god tid. Det er greit å ha et uthvilt spann når vi skal ut på den nye runden til Ellentjern, sier Harald. Det spannet kommer til å bestå av tolv hunder. En hund ble satt ut i Tana, mens en hund som satt i sleden inn til Kirkenes også er ferdig med Finnmarksløpet for i år.

Det nye sjekkpunktet ligger 115 kilometer fra Kirkenes, innerst i Pasvikdalen. Turen dit kan Harald Tunheim ta fatt på først klokken 10.40 tirsdag formiddag.


Harald Tunheim ankommer Kirkenes for sin 16-timers hvilepause.
Foto: Dimitry Sharomov 

Deretter spørs det om det kommer noen uthvilte spann bakfra og kjører forbi ham mens han og hundene henter krefter i parken back Scandic-hotellet i Kirkenes. Det er mange sterke spann som hviler i Neiden eller har hvilt i Tana. De har nå noen timer på seg til å tette luken opp mot mannen som kom først til løpets østligste sjekkpunkt.

Partnere