Finnmarksløpet

Webshop

Møtte veggen, men fullførte

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 13.03.2004 12:33

Kjell Brennodden fullførte igjen. I det som er ett av de tøffeste løpene noen gang, fullførte 55-åringen i flott stil og krysset mållinja til stor jubel fra sine mange supportere. Kjell Brennodden som er fra Folldal i Sør-Trøndelag har kjørt Finnmarksløpet seks ganger før, men aldri har det vært hardere enn i år. - Jeg har vel gått ned noen kilo og det var vel meningen, spøkte han vel i mål.

- Turen har vært ymse. kan man si. Jeg har vel gått ned noen kilo og det var vel meningen. flirer han. Men Brennodden innrømmer han det har vært ett vanvittig slit.

- Etappen fra Polmak til Levajok var forferdelig. Ingen av hundene ville gå foran i løssnøen, så jeg gikk over en mil foran spannet. Da møtte jeg virkelig veggen. Jeg var helt utslitt og nødt til å hvile lenge på Levajok, sier han.¨

På vei til Levajok ble også sleden ødelagt og de mange handlerne hans fikk jobben med å sette sammen den splitter nye reservesleden. Men heldigvis fungerte den godt.

- Ja, sleden var bra, men jeg har vel ødelagt meiene totalt. Jeg er iallfall glad for at jeg ikke brukte den i de verste steinrøysene da hadde den vel vært helt ødelagt. Etter den lange hvilen var Kjell og hundene tilbake i god fart. Etappen til Skoganvarre kjørte han raskest av samtlige og hjem til Alta gikk det også bra.

Redd for å bli disket

Ved målgang var det full sjekk av innholdet i sleden fo rå se om det obligartoriske utstyret er på plass. Å vite hvor nødbluss, kompass eller hundesokkene er etter en ukes løp, er ikke så enklet. En spøkefull, men også litt nervøs Brennodden måtte lete i lommer i ulike jakker for å vise at alt utstyret var på plass. Manglende utstyr kan i verste fall føre til disking. Men alt var på plass i Kjells slede og lommer, så Kjell Brennodden fullførte også årets Finnmarksløp.

Ps.
Kjell Brennodden stiller med Finnmarksløpets største handlergjeng. En busslast full av ungdommer fra Frankmotunet i Folldal følger Brennodden hvert eneste år og skaper liv og røre rundt på sjekkpunktene.

Se mer på http://tyrili.no/frankmotunet/

Partnere