Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Rookie med i medaljekampen

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Foto: Karoline Leistad-Jonas
Dato: 09.03.2015 09:14

For én uke siden trudde ikke Havrda at han skulle få delta på Finnmarksløpet. Mandag denne uken fikk han beskjed om at han likevel fikk muligheten til å kjøre. Hans opprinnelige plan var egentlig å kjøre løp i Russland.

Radek snakker hverken norsk eller engelsk. Handleren hans får derfor tillatelse av rennledelsen til å oversetter både når Radek snakker med veterinærer og Finnmarksløpet.
Foto: Karoline Leistad-Jonas

-Siden russerne er mer opptatt av andre ting for tiden enn hundekjøring, var det veldig bra at jeg fikk muligheten til å kjøre Finnmarksløpet, sier Havrda.

Havrda er rookie og ligger derfor an til å bli beste førstegangskjører. I tillegg ligger han på medaljeplass, noe som må sies å være svært imponerende. -Målet har hele tiden vært å fullføre og å komme på topp ti. Jeg ligger derfor foran målet og er kjempefornøyd.

Over Gaissane var det som kjent mye vind og det er meldt stiv kuling på siste etappe.

-Været over til Skoganvarre var ikke så dårlig som forventet, sier han. - Alt i alt var det en god etappe, men jeg skulle gjerne hatt denne tidligere i løpet når hundene er enda sprekere.

Ut fra sjekkpunktet var hundene litt stive og bar preg av å ha ligget i halmen. Dette går seg som regel til etter kort tid, når hundene blir varme.

Partnere