Finnmarksløpet

Webshop

FL-junior: Anette Børve Hernes har overtaket

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Foto: Steinar Vik
Dato: 07.03.2015 23:43

Juniorkjørerne har ved ankomst Suossjavri tilbakelagt halve løpet. Nå må de hvile i minimum seks timer før de kan vende snutene tilbake til Alta. Anette Berven Hernes leder løpet, og var hektisk opptatt med hundestellet da Finnmarksløpet snakket med henne inne på sjekkpunktet.


Anette Børve Hernes leder inn til Suossjavri.
Foto: Steinar Vik

-Det har gått veldig fint fra Alta og hit. Riktignok var det mye vind frem til Jotka, men det ble bedre fra Jotka av. Da var det stjerneklart og nordlys, forteller Anette.

I fjor tok hun bronse i FL-Junior. I år er det mer enn dobbelt så mange deltakere i FL-Junior, og også nå har hun som mål å komme på pallen. Selv om det er langt igjen, er det absolutt innenfor rekkevidde.


Hanna Lyrek steller hunder i Suossjavri.
Foto: Steinar Vik

Hanna Lyrek har ambisjonenen klare: - Målet er å fullføre. Når man har brutt et løp, er det morsomt om man kan fullføre det neste, mener hun.

På sjekkpunktet lå det en tetgruppe på i alt fem spann da Finnmarksløpet snakker med kjørerne. De virker svært fokusert på sine sjekkpunktrutiner. -Jeg har øvd på sjekkpunktrutinene på Alta 2-dagers. I tillegg har jeg lekt sjekkpunkt på langturer, opplyser Guro Krempig. 


Guro Krempig og hundene var like blide på sjekkpunkt Suossjavri.
Foto: Steinar Vik

Selv om kjørerne er arge konkurrenter, er stemningen svært god kjørerne imellom. Da vi snakket med Elisabeth Uglebakken fortalte hun at hun skrudde av hodelykta slik at ikke hennes forfølgere skulle se henne. Da utbrøt Guro Krempig: - Det funka!

Det er tett i teten og langt igjen. Tilbake til Alta vil det være lyst, så da nytter det ikke å skru av lykta.

Partnere