Finnmarksløpet

Webshop

Villmarkssjekkpunkt Ellentjern

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Foto: Bjarne Riesto
Dato: 04.12.2014 14:00

I september hadde Finnmarksløpet gleden av å meddele forlengelse av FL-1000 med nytt sjekkpunkt i Pasvik. Vi har nå fått litt mer kjøtt på beinet, som det heter på folkemunnet.

ELLENTJERN: Sjekkpunktet skal ligge ved dette tjernet i Øvre-Pasvik. Foto: Bjarne Riesto.

Løypekjørerne i Sør-Varanger finmåler og tracker i disse dager distansen fra Kirkenes til vårt nye sjekkpunkt, Ellentjern. Likeså vil vi få avstanden fra Ellentjern til Neiden 2. Men i følge kjentfolk snakker vi her om ca 80 km ekstra. FL-1000 er i dag 1044 km, med denne økningen vil løpet bli på godt over 1100 km fra 2015. Det er kanskje på tide og bytte ut FL-1000 med FL-1100..? Det er to ulike traseer som skal klargjøres på strekingen inn til Ellentjern, årsaken er at man må velge trase ut fra hvor reinen i området befinner seg. Dette varier med beiteforhold. Vi vil ikke få endelig beskjed før i februar, men for deltakere vil ikke dette ha stor betydning.

Sjekkpunkt Ellentjern blir det vi kaller et villmarkssjekkpunkt. Det vil si at fasilitetene er strippet ganske mye ned. Det er lettere å ramse opp hva som finnes enn hva som ikke finnes. Kjørerne vil få vann og halm, punktum. Det de måtte trenge av fôr, dekken, potesokker etc, må medbringes i sleden. Det blir veterinærer på sjekkpunket, og man kan sette igjen hunder. Innendørs sovefasiliteter er begrenset. Det er to koier ved Ellentjern, den ene trenger de få funkjsonærene som er på sjekkpunktet, den andre får kjørerne dele broderlig. Det kan hende at det vil dukke opp en lavvo, men det er enda ikke avklart.

Handlere har ingen adgang til sjekkpunktet, ei heller barnehager, lydanlegg, store pressekorps eller publikum.

Vi vil oppdatere løypebeskrivelse, kart og resultatgservice i god tid før løpsstart, men foreløpig er alle disse i 2014-modus.

Vi ønsker Ellentjern velkommen i et godt selskap.

IDYLL: Vi håper og tror deltakerne vil få den gode villmarksstemningen på nye sjekkpunkt Ellentjern i Øvre-Pasvik. Foto: Bjarne Riesto.
 

Partnere