Finnmarksløpet

Webshop

Helt konge

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 13.10.2014 08:11

Hakadal seminaret er blitt en fin tradisjon for langdistansekjørere. Når man bedriver en idrett som stort sett er temmelig individuell, er det å møtes til felles påfyll av inspirasjon, kaffe og skrøner viktig.

5-6 foredragsholdere, overraskende mange utstillere og et velregissert arrangement var det som møtte undertegnede, som besøkte seminaret for aller første gang.

LØPSSLEDER: Flere sledeprodusenter hadde stilt ut sine produkter. Jeff King fikk spørsmål om hvilken slede han mente var best. Svaret var: - Den som er koblet til det beste hundespannet...

Om foredragsholderne var de rette og snakket om det rette får hver og én mene sitt om. Smak og behag. I år var det FL-1000 champion, Sigrid Ekran, som åpnet ballet med et ærlig foredrag. Ta vare på hundene dine - så tar de vare på deg, var tittelen. Vi fikk lære mer, eller rettere sagt, vi fikk høre mer om Giardia av Kristoffer Tysnes. Han holder på med en avhandling om temaet, vi kan slå fast at det enda er behov for mer forskning. Malamuter, hvorfor velger man de da? Det snakket Christer Afseer og FL-500 finisher Kristin Esseth om.  

MIKROFONVANT: King har utallige timer på en hundeslede, 150 000 miles ble det snakket om. Det er ikke tvil om at han også har noen timers erfaring med mikrofon i hånden. Mannen er underholdene.

Trekkplasteret var Jeff King. Amerikaneren er en av dem som har kjørt flest løp. 19 år gammel flyttet han fra California til Alaska for å ha en sommerjobb. Siden da har han vært der. King har vunnet Iditarod fire ganger. I 2011 hadde vi i Finnmarksløpet gleden av å ha King som gjest under løpet. Han var villigheten selv til å snakke både med kjørere, tilskuere og andre lyttelystne. Da ble det tid til mange morsomme røverhistorier fra sporet. Under Hakadal seminaret ble det en miks av Kings ynglingshistorier og han betraktninger på mye og mangt innen langdistansekjøring med hund.

King har klare meninger, likevel er han også tydelig på at det er mange veier til Rom. Vi skal ikke gå inn på deltaljer. Da blir det mye skriving. Undertegnede fikk i alle fall mye påfyll av å høre på King i fri dressur i en gymsal på Harestua. Sjekkpunktet.no har skrevet to fyldige reportasjer fra Harestua.

GRÅTT HÅR INGEN HINDRING: Selv om håret har grånet en tanke, er disse to fortsatt blant de beste hundekjørerne i verden. Det er ikke utenkelig at de vil være det noen år til. Jeff King og Ralph Johannessen.

Jeg synes det er på sin plass å gi skikkelig ros til Hakadal Sledehundklubb som bruker tid og krefter på å få til dette arrangementet. Når det er ventelister for å få plass, da har man truffet godt.
Det er veldig hyggelig både å få påfyll, og å møte kjente og ukjente. Likeså å gå på shopping i bodene til de som lager alle godsakene vi trenger. Køen for å få seg en matbit var kort, prisene var lave og latteren satt løst. Bravo.

PS! Lørdag kveld var det lavvufest på den lokale campingen. Undertegnede hadde ikke anledning til å delta, men usikre kilder bekrefter at det var moro.

King til nord

Selv om det var noen få med postadresser som begynner på 9 å se på Harestua, er det naturligvis mange nordpå som ikke hadde sjansen til å få med seg Jeff Kings betraktninger. Håpet er ikke ute. Fredag 17. oktober avholder Alta trekkhundklubb sitt høstseminar. Jeff vil regjere scenen i tre timer. Vil du melde deg på, så kontakt leder i Alta trekkhundklubb, maria@sparboe.net


Partnere