Finnmarksløpet

Webshop

VM 2015

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 02.06.2014 14:52

Det har lenge vært NESTEN klart at Finnmarksløpet skal arrangere VM i sledehund langdistanse i 2015, men den endelig avtalen har ikke vært i havn før nå. Kontrakten er akkurat signert, etter at Finnmarksløpet hadde gjennomgått detaljene grundig. Dermed blir både FL-1000, FL-500 og FL-junior offisielle VM-klasser i 2015.

På generalforsamlingen til IFSS (The International Federation of Sleddog Sports) i Brussel den 31. mai 2014, hadde Norges hundekjørerforbund den store glede å få presentert Finnmarksløpet og Alta trekkhundklubb som verdige arrangører av VM sledehund langdistanse  2015 i Finnmark. 

IFSS President Helen Lundberg ga uttrykk for sine store forventninger til arrangementet og Generalforsamlingen støttet valget av arrangør og arrangørland med ovasjoner.

NHF President Knut Arne Holthe  bekrefter derved at kontrakten mellom IFSS og NHF ble inngått i Brussel den 31. mai 2014, kort tid etter at NHF hadde inngått avtale med Finnmarksløpet og Alta trekkhundklubb.

Nyvalgt leder i Alta trekkhundklubb, Maria Sparboe, er selvsagt fornøyd med at VM-kontrakten nå er signert. - Dette er spennende, å kjempe om VM-medaljer er spesielt, uansett hvilken idrett man bedriver. Finnmarksløpet har en høy status, når mange av verdens beste kjørere skal bruke vår arena for å kjempe om VM-titler, da vil statusen høynes ytterligere. Det hadde vært ekstra stas om noen av de beste i Alaska tok turen over, jeg vet at det koster dem mye, så det blir spennende å se hvilke navn som dukker opp når påmeldingen starter til høsten.

VM-KLAR: Leder i Alta trekkhundklubb, Maria Sparboe, ser frem til å være arrangør av VM i sledehund langdistanse 2015. Foto: Geir Stian A. Larsen.

Daglig leder i Finnmarksløpet, Svanhild Pedersen, gleder seg på vegne av Finnmarksløpet AS. – For alle involverte blir dette et løft. Det er ikke hver dag man får arrangere et verdensmesterskap. Dette blir en stor utfordring både for deltakere, de frivillige og oss som arrangør. For samarbeidspartnerne våre, gir dette utvilsomt nye muligheter. Vi vet hvor entusiastisk befolkningen i Finnmark er under vanlige Finnmarksløp, VM-statusen vil ta oss til nye høyder, tror Pedersen. 

Detaljene rundt VM vil vi komme tilbake med innen kort tid. I tillegg jobber sportslig komité i Alta trekkhundklubb for tiden med eventuelle endringer for løpet. Selv om snøen smelter og huskiene røyter, er det en spennende tid vi går i møte. Påmeldingen til Finnmarksløpet - VM 2015, starter 15. september. 


Partnere