Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Dyrevelferd preget evalueringsmøtet

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 18.03.2014 14:35

Det var en av evalueringsgruppene, bestående av handlere og kjørere, som på evalueringsmøtet tok opp temaet. Gruppen var ikke fornøyd med hvordan en del kjørere ivaretar hundene sine under Finnmarksløpet.

- Jeg er skuffet og lei meg over hvordan en del kjørere disponerer løpet sitt og ikke i tilstrekkelig grad ivaretar sine hunder, sa sjefsveterinær Hanna E. Fredriksen etter at temaet kom opp. Hun ba hver enkelt hundekjører gå i seg selv og tenke over hvordan man hadde kjørt årets løp. - Vi som veterinærer skal hjelpe dere, men det er dere selv som må ta ansvar, vise ansvar og som har ansvaret for å ivareta hundene deres under løpet, poengterte hun klart til forsamlingen.

Sjefsveterinæren fikk støtte fra flere kjørere som tok ordet og det ble blant annet fremhevet at det burde ligge mer prestisje i å ha store, fine spann i mål. Hun understreker at de fleste hundekjørere tar svært godt vare på hundene sine, men at det dessverre er enkelte kjørere som ikke viser gode nok vurderingsevner underveis.

- Jeg, veterinærteamet og Finnmarksløpet har ikke noe ønske om å pålegge kjørerne flere regler, lage mer byråkrati eller opptre som politi. Jeg håper at vi nå sammen kan sette fokus på god dyrevelferd, gode holdninger og at kjørerne selv bidrar til en positiv endring, sier hun avslutningsvis.

Finnmarksløpet vil komme tilbake med en oppsummering på resten av de sakene som kom opp på evalueringsmøtet.

Partnere