Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Finnmark tar halve Topp 10

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Geir Stian Altmann Larsen
Dato: 14.03.2014 20:06

Da Dag Torulf Olsen fredag ettermiddag kom inn til en femteplass i årets FL-1000, var han den andre av totalt fem Finnmarksbaserte kjørere som ligger an til å havne på Topp 10 i årets løp. Olsen fulgte etter Harald Tunheim, og bak ham i løypa ligger flere Finnmarkskjørere an til å rekke inn til topp 10: Kristian Walseth, Steinar Kristensen og Mr Finnmarksløpet, Roger Dahl.

FINNMARKING I TOPPEN: Dag Torulf Olsen etter målgang i Alta fredag ettermiddag. Foto: Geir S. Altmann Larsen

-Det var helt toppers. Deilig. Og så mange folk fra Hammerfest. Det var svært, det var storveis. Pappa bare står og ser, sier Dag Torulf ved ankomst Alta, i følge Hammerfestspannets egne hjemmesider.

Der forteller han også om litt drama da slede og spann ble tatt av vind på glattisen mellom Tana og Neiden. Det endte med at flere hunder slo kollbøtte, og et par av dem måtte kobles ut av spannet og legges i sleden. Inn til mål hadde Olsen seks hunder foran sleden av de 14 hundene han startet med. Dette fyller akkurat minstekravet i reglementet for løpet.

I skrivende stund er gsm-nettet nede på Jotka, slik at det blir litt vanskeligere med oppdateringer derfra. Imidlertid kan du følge de øvrige kjørerne på GPS-trackinga og ikke minst: se målgangen deres på vårt webkamera i Alta.

Partnere