Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Ronny Frydenlund tok den siste pallplassen

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 14.03.2014 13:15

Ronny Frydenlund (38) holdt unna og berget tredjeplassen med god margin både i Finnmarksløpet og i NM. En lykkelig, men veldig sliten brummundøl kjørte over mål i Alta klokken 13.37 fredag.

Nummer fire i fjor

I fjor falt Frydenlund rett utenfor pallen med sin fjerdeplass, I år var det tydlig fra første stund at Ronny Frydenlund ville være med å kjempe om de gjeveste plassene og han holdt farten oppe lenge. Men på vei opp Tanaelva til Karasjok natt til torsdag, måtte han se både Sigrid Ekran og Birgitte Næss Wærner dra i fra seg med betydelig bedre fart i spannene. 

Kamp mot Tunheim

Ut fra Karasjok i går kveld var det nokså klart at det ble vanskelig å hente inn de to foran, og at Ronny måtte slåss med Harald Tunheim om de siste pallplassen. Gjennom natten holdt de to tett følge, men utover formiddagen fredag seg Frydenlund stadig mer i fra Tunheim, og sikret tredjeplassen.

I mål ble han tatt i mot av familien som kom flyende opp til Alta i går og har ventet utålmodig på at pappa og ektemann Ronny, skulle komme til mål.


Ronnys familie Liliane, barna Thomas og Thea ankom Alta i kveld for å ta i mot Ronny i mål. Foto: Kjersti Madeleine Godin

Sjekk hva Ronny vinner av premier

Se Ronnys målgang i Alta i ettermiddag

Partnere