Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Venter vått vær over vidda

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 12.03.2014 19:20

Meteorolog Bård Fjukstad ved Værvarslinga i Nord-Norge melder om våte forhold på Finnmarksvidda det neste døgnet.

Når teten og resten av spannene i FL-1000 etterhvert beveger seg vestover og passerer Levajok, skal de krysse Finnmarksvidda relativt langt sør, via Karasjok og Jotka. Det blir en fuktig opplevelse.

- I natt vil det være rolig vind og en litt vestlig bris, sier Fjukstad. Det vil være minusgrader på vidda i natt. Da vil flere av kjørerne i teten være på vei til Karasjok, hvor de tar den obligatoriske 10-timers-hvilen sin.

IKKE MER PÅSKEVÆR: Birgitte Ness Wærner og spannet får ikke like idylliske forhold fremover som de hadde på etappen fra Varangerbotn til Sirbma. Foto: Kjell O. Brun.

- I morgen dreier det mot sørlig bris, og det vil komme nedbør inn fra vest, fortsetter Fjukstad. Nedbøren forventes å komme som snø, men det er bare såvidt under null grader og derfor ganske våt snø som ventes. Utover formiddagen torsdag vil det øke på med skyer og etterhvert bli nedbør. Vinden vil øke til sørlig frisk bris som utover dagen kan nå opptil liten kuling i kastene på utsatte steder. Nedbøren skal fortsette hele dagen og vare til sent på kvelden.

Det betyr at det kan bli våte og krevende forhold for kjørerne i FL-1000 det nærmeste døgnet, spesielt for de som ligger lengst vest i løypene.

Partnere