Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Neste stopp Sirbma

Skrevet av: Kjersti Madeleine Godin
Foto: Kjell O. Brun
Dato: 12.03.2014 14:16

Sirma er et lite tettsted I Tana kommune. Sjekkpunktet er av den enkle men hyggelig sorten. Det er rett og slett på gården til gjestfrie Magnus og Marit Varsi. Sjekkpunktet ligger ca 45 kilometer sørvest for Tana bru, rett ved E6. Kjørere og deres handlere får tilbud om å legge seg nedpå i et rom i garasjen om de har behov for å ta en liten cowboystrekk. I kårboligen kan man få kjøpt varm mat.

 
VERTSKAPET PÅ SIRBMA: Marit og Magnus Varsi ønsker kjørerne i 100-mila velkommen til gårds på sjkkpunkt Sirbma. I år har de fått besøk av en slektning som vil hjelpe til på sjekkpunktet. Foto: Kjell O. Brun

I skrivende øyeblikk har Ronny Frydenlund og Harald Tunheim ankommet sjekkpunktet på gården til familien Varsi etter å ha ledet kolonnen av med hundespann over fjellet fra Varangerbotn.  

Vår ekspert Inger Marie Haaland tror det kan skje noe nå.

- Alle har omtrent like mange bikkjer. Det som er spennende er om noen vil rykke ut og droppe hvile. Hvis ingen våger å rykke ut, blir de liggende å kjøre tog. Det blir spennende å se om noen våger, sier Inger Marie. 

Partnere