Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Storslått sluttbankett

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 11.03.2014 23:18

Det var på Rica Hotel tirsdag kveld at kjørere, handlere og støtteapparatet rundt kunne puste ut og nyte en bedre middag etter årets løp. Daglig leder i Finnmarksløpet, Svanhild Pedersen, åpnet kvelden med velvalgte ord.

- You did it! utbrøt Pedersen til stor applaus fra salen.

Slitne kjørere var samlet til et siste gilde for i år. Stemningen var upåklagelig, og de fremmøtte hadde åpenbart mye å snakke om. På sluttmenyen stod buffet med laks, røkt reinkjøtt, hvalkjøtt, biff og alt hva en sulten og kalorifattig hundekjører kunne tenke seg.


TRE PÅ TOPP: Ronny Wingren var ikke trygg på seieren før han så gågata i Alta foran seg. Hilde Askildt fortalte at hun aldri kunne se Wingren, men hevdet selv at hun luktet han. Elisabeth Edland var sliten og fornøyd med bronseplass. Foto: Steinar Vik

Kvelden fortsatte i samme stil, med en feststemt og pratsom forsamling. Vinnere ble kalt opp på scenen og hedret, avløst av musikalske innslag til maten. Senere var det duket for utdeling av prisen for beste hundestell. Veterinær Hanne Amundsen utbrakte en skål for løpets firbeinte helter, før hun leste opp de nominerte. Hilde Askildt ble hentet opp som vinner av prisen, til stående applaus fra de andre kjørerne.


I SÆRKLASSE: Hilde Askildt vant den gjeve prisen for beste hundestell. -Denne prisen vil jeg dele med alle kjørerne, for jeg vet at de gjør alt de kan for at hundene skal ha det bra, fortalte en rørt og ydmyk Askildt.


TØRST: Thomas Rosencrantz kom i mål under banketten, og rakk en kort og selvstendig feiring før han møtte de andre kjørerne på Rica Hotel. Foto: Morten Broks

Partnere