Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Sammen i tykt og tynt

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 12.03.2014 01:15

Lenge før løpet hadde ekteparet Ørnulf og Jill Jacobsen fra Hasvik bestemt seg for å fullføre Finnmarksløpet sammen. Etter å ha tilbakelagt 500 kilometer og 46 timer i sporet kjørte de etter planen i mål - sammen.


LYKKELIG SLUTT: Tirsdag ettermiddag kom ekteparet Jacobsen i mål - side ved side. Foto: Steinar Vik

- Det har vært en tøff vei hit, understreker Jill. Dette var hennes første konkurranseløp i karrieren, og kampen mot klokka har satt sitt preg på rookien.

- Å komme opp den siste bakken her, og endelig kunne se målet langt der borte var så deilig. Hun får støtte fra ektemannen Ørnulf, som mener at løpet har vært ekstra krevende i år. 

- Jeg kjørte Finnmarksløpet i fjor, i tillegg til et par ganger på 80-tallet, og årets race er uten tvil det tøffeste jeg har vært med på. Været har hatt mye å si, poengterer han. - Og Jill har gjort en kjempejobb. Det hun har prestert her er veldig bra.


ROOKIE: Jill Jacobsen kjørte Finnmarksløpet for første gang, og fullførte med stil. Foto: Steinar Vik

Tospannet har ikke akkurat fosset inn mot mål. På Jotka stoppet de for å kjøpe nystekte vafler på fjellstua. Det å nyte turen med hverandre har vært et viktig fokus.

Men hvordan har det vært å kjøre med kona i over tre døgn, med lite søvn og mye vær?

- Det har satt ekteskapet på prøve, smiler husfaren. Men vi er ikke skilt ennå! forsikrer han.

- Vi har vært gift i 20 år, og sammen i 30. Da jeg fylte 50 i fjor kjørte jeg Finnmarksløpet for første gang på mange år. I år fyller Jill 50, og da er det hennes tur, forklarer Ørnulf.

Blir dere å stille sammen neste år også?

- Neste år skal jeg etter planen kjøre FL-1000. Og da trenger jeg de sterkeste hundene, forsikrer far i huset, som sammenlignet med de andre kjørerne trygt kan beskrives som en voksen mann.

Partnere