Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Lars Monsen leder - Ekran henger på

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 11.03.2014 10:29

Lars Monsen har inntatt teten i Finnmarksløpet. Halveis i løpet kjører han først i sporet, etter kun å ha stoppet i en knapp halvtime på sjekkpunktet i Kirkenes. Monsen legger nå press på konkurrentene, som neppe har lyst til å slippe ham langt foran seg. 


BLID LEDER: Lars Monsen smilte og var i godt humør ut fra Kirkenes 

I følge samboer Trine Rein, syntes Lars han hadde hvilt nok tidligere i løpet  og ville ut i sporet igjen.

- Det er klart det er morsomt å se at han er med i tetsjiktet, men det ligger mange gode rett bak ham, og det er fortsatt 500 kilometer igjen å kjøre, sier Trine.


RETT UT: Lars Monsen forserer bakkene ut fra Kirkenes

Følges tett

Sigrid Ekran følger nærmest, knappe 40 minutter etter Lars Monsen. Ekran har betydelig mer hvile i sitt spann i Kirkenes, så det spørs om Monsen kan holde henne bak seg på den lange runden gjennom Pasvik, tilbake mot Neiden 2. Monsen og hans hunder har kjørt nesten i ett siden sjekkpunktet i Neiden, og skal nå gjennomføre 125 kilometer til Neiden 2.

Men all hvile trenger slett ikke å tas ut på sjekkpunktet. Kanskje tenker vilmannen Lars å slå seg til ute i Pasviks skoger og gi hundene mat og hvile i ro og fred, istedenfor midt i Kirkenes der sjekkpunktet ligger.

Vår ekspertkommentator og dobbeltvinner Inger Marie Haaland, tror at det kan være nettopp det Lars planlegger.

Jeg minner om at Sigrid Ekran, Birgitte Næss Wærner og Harald Tunheim kommer rett bak, så det er fortsatt veldig tett, sier hun.

Halve løpet gjenstår

Etter Kirkenes har alle kjørerne nå tatt ut sin obligatorisk 16 timers hvile og den som ligger først i løypa, er nå den som også leder årets løp. Men fortsatt gjenstår halve løpet. 


RASK MANN: Monsen kom inn med hunden Pacino i sleden. Han fikk ikke være videre da Lars hastet avgårde. Foto: Zbigniew "Ziggy"Wantuch

Partnere