Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Været vil fortsatt gi utfordringer

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 11.03.2014 06:46

FREMST I SPORET: Juha Hokka kom inn til Kirkenes som førstemann mandag kveld. Foto: Zbigniew Wantuch

Matilde Hallerstig ved Værvarslinga i Nord-Norge sier at været i Varangerbotn-området, hvor feltet i FL-1000 nå ligger, vil variere rundt null grader i dagene fremover. - Jeg ser ikke at det vil endre seg noe vesentlig de neste dagene, sier hun. Det vil komme nedbør i form av sludd og snø et par dager fremover. Torsdagen mener hun at det vil bli litt kaldere, men det vil fortsatt være opp mot null grader. Natt til fredag vil det igjen komme nedbør, mest sannsynlig som våt snø.

Vinden påvirker også belastningen som hunder og kjørere utsettes for. De neste dagene vil den varierer mellom sørvest og nordvest frisk bris, noe som tilsvarer ca 10 m/s. I perioden tirsdag til torsdag vil det blåse opp mot stiv kuling i perioder, før det igjen roer seg natt til fredag.

VÅRLIG: Et glimt fra sjekkpunkt Kirkenes i 2013, da det var langt mer vinterlig enn det er i år. Foto: Kjell O. Brun.

I Varangerbotn-området var det rundt -40C under fjorårets Finnmarksløp - i år er det tidvis flere grader pluss, og det minner mer om vår enn om vinter. Sjekkpunktansvarlig Nina Karin Skogen i Kirkenes sier det har vært ei heftig natt på sjekkpunktet. - Det har vært storm i kastene i natt, og vinden har flytta metallgjerder flere meter. Til slutt måtte vi legge dem ned av hensyn til sikkerheten, sier hun. Spannene som tar ut 16-timers-hvilen sin i Kirkenes har blitt sikret med å festes til et tre.

På sjekkpunkt Kirkenes er det greit ankerfeste og tilstrekkelig med snø. Etter tilførsel av snø i går, har de ikke vært nødt til å fylle på med mer etter at kjørerne begynte å komme inn. I natt var det minusgrader, og på morgenkvisten har vinden løyet.

Sjekkpunktansvarlig Skogen ser dessuten et lyspunkt: - Til at det er så mildt som det er, har vi heldigvis lite mygg!

Partnere