Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Angrer på taktikken

Skrevet av: Geir Stian Altmann Larsen/Ole Martin Jøraholmen
Foto: Anna Riebelova
Dato: 09.03.2014 05:48

Jan Slosar fra Slovakia kjører spannet til fjorårsvinner Milos Gonda, og ankom sjekkpunktet i Karasjok som førstemann i en tett tetsgruppe. Til tross for at han ved ankomst hadde én hund i sleden, var han ved godt mot.

-Det har vært en veldig hard etappe til Karasjok. Det var ikke noe trivelig, men god å komme hit, innrømmer Slosar som mener han med fordel kunne avventet i Jergul.

-De som ble igjen på forrige sjekkpunkt tar med seg en stor fordel videre i løpet. De slapp unna den verste vinden, og fikk mye hviletid i der.

Slosar forteller om en tøff etappe, hvor det tidvis var vanskelig å holde seg på sleden. Flere ganger ble han tvunget til å springe ved siden av den. Handler, fjorårsvinner og søskenbarn til Slosar, Milos Gonda, bekrefter at det ikke var strategisk riktig å starte tidlig ut fra sjekkpunktet i Jergul.

-Det var et dårlig trekk av oss å forlate Jergul når været var så dårlig. Jan fikk den verste vinden på etappen, og hundene har større behov for hvile her. Men løpet begynner ikke før på Levajok, melder Gonda.

PUST I BAKKEN: Hundene til Jan Slosar får etterlengtet hvile etter overfarten fra Jergul. Foto: Anna Riebelova

Partnere