Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Finsk familiefeide

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Foto: Steinar Vik
Dato: 08.03.2014 17:43

Samtidig som Ole Wingren (62) stod på Jotka for å se an været, fosset sønnen Ronny (39) videre mot Jergul. Etter litt grubling på sjekkpunktet ble det fart i eldstemann.

For tredje år på rad møtes far og sønn Wingren på startstreken i Finnmarksløpet. Erfaring og rutine kjemper mot ståpåvilje når de to finske spannene skal gjøre opp i løypa. Thor-Leif Holm er handler for begge, og kan melde om gode spann.

-Både Ole og Ronny stiller med sterke spann i år. Ronny har lånt to gode hunder av Ole, som kjører med et par kanoner fra tidligere år. Ronny slet litt med noen unghunder i fjor, men i år stiller han med mer rutine foran sleden.


VIL SLÅ PAPPA: Ronny Wingren har ennå tilgode å vinne over faren Ole i Finnmarksløpet. Foto: Steinar Vik

Far i huset har alltid vært blant de fem første de årene han har fullført. Også i år er det pallen som gjelder, skal vi tro Thor-Leif Holm.

-Ole kjører for å vinne. Helt klart. Han bruker sporet frem til Jergul til å se an spannet, og da vet han bedre hvordan hundene går, forklarer Holm, som mener at det å snu løypa kan være til fordel for Ronny.

-At løypa i år går motsatt vei blir en utfordring, særlig for de rutinerte kjørerne. De må tilpasse seg mer, og blir nødt til å legge helt nye strategier. Og været gjør ikke oppgaven lettere. Når de har kommet seg til Jergul, får de en god indikator på hvordan veien videre blir. Om alt stemmer, er det bare å gi gass.

-Sedan börjar tävlingen, fastslår Holm.  


SER AN VÆRET: Ole Wingren vil åpne rolig, og heller sette fart fra Jergul. Foto: Steinar Vik


Partnere