Finnmarksløpet

Webshop

FL-junior: Jentekrutt på Jotka

Skrevet av: Therese Jakobsen
Dato: 08.03.2014 17:20

Om lag 10 minutter etter at Erik Loftsgård kom inn til sjekkpunkt Jotka, kom også jentetrioen Anette Børve Hernes, Anna Dorthea Yri og Helle Seiertun Bjerke. Jentene hadde holdt sammen stort sett hele veien.

- Det er nok litt tilfeldig, hundene våre holdt samme tempo, forteller Anna.

De andre to nikker samtykkende, mens de nærmest i kor kommenterer at det er ganske koselig å holde sammen også. Alle tre melder om glade og fornøyde hunder, og er så langt ikke skremt av verken vær eller føre.


FULL FART: Anne Dorothea Yri, med Helle Seiertun Bjerke tett bak. Foto: Steinar Vik

- Starten var litt tøff, mest fordi det var mye bakker opp hit. Jeg lot hundene gå i sitt eget tempo, forteller Helle. - Det er nok lurt å ikke kjøre de for hardt i starten, legger Anna til, uten å legge skjul på at hun synes Erik kjørte fort fram til 1. sjekkpunkt.

Er det litt sånn at dere blir en liten jentegjeng?

- Såklart, vi håper jo på tre jenter på pallen, gliser Anna. Likevel må Anette finne seg i et lite favorittstempel, etter at hun vant juniorklassen i Femundløpet tidligere i år.

- Jeg prøver å ikke tenke på det. Jeg kjører mitt eget løp, så får det gå som det går, sier hun noe beskjedent. Så langt har det vært en fin opplevelse. - Å kjøre ut fra Alta var gøy, og det var enormt mye folk!

Alle kjørerne i juniorklassen har tre timer hvile på Jotka.

Partnere