Finnmarksløpet

Webshop

FL-junior: Første FL-junior-kjører til Jotka

Juniorkjører Erik Loftsgård var førstemann i sin klasse inn til Jotka.

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Elisabeth Bergquist
Dato: 08.03.2014 15:49

Erik Loftsgård (17) fra Buskerud var først av juniorkjørerne til sjekkpunkt Jotka, hvor juniorene har tre timers obligatorisk hvile. Dermed ser det ut til at han kan få oppfylt håpet han hadde før start - at det skulle gå bedre enn på Femundløpet tidligere i år.

- På Femund Junior funket ingenting, og jeg lærte veldig mye av det.  På dette løpet håper jeg å unngå unødige stopp underveis og kjøre mest mulig feilfritt, sa han før start. Taktikken er å ta det rolig til Jotka, og deretter følge så godt det går.

Erik kjører med seks egne hunder og har et relativt ungt spann. Han har totalt 13 egne hunder i kennelen sin og trener dem selv. Underveis i løpet har han følge av sin far. - Jeg har et ungt spann i år. Izeki på fem år er med, resten av spannet er unghunder. - Det jeg gjør med dem denne sesongen, legger grunnlaget for hvordan jeg presterer i sesongene fremover, sier Erik.

Vel fremme på Jotka rapporterer han om en lystbetont opplevelse så langt. - Det har gått så fint, så! Hundene har spist og nå sover de, glade og fornøyde, sier han. Selv er han også lys og lett i tonen, og han ser ikke mørkt på det å skulle kjøre videre til Soussjavre etter at de tre obligatoriske hviletimene er over, selv om det er meldt uvær.

Neste år har han fylt 18 og har tenkt å kjøre FL-500.  

Fikk du ikke med starten for FL-junior - ta en kikk i vår web-tv

Partnere