Finnmarksløpet

Webshop

Nå er vi i gang

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 06.03.2014 15:32

Hei hei alle

Kjørermøtet for FL-2014 er i gang. Vi prøver oss på litt "nesten-direkte" dekning via denne artikkelen. Altså, vi legger på mer og mer info etter hvert som sensasjonene kommer.

FL-500. Møtet ledes av rennleder Jan Gunnar Vian. Det første som skjer er opprop. For FL-500 blir det dessverre ikke ny rekord allikevel. Men det er mange på startstreken. 73 er tallet etter opprop. Vi håper alle holder seg friske og raske frem til start. En av de som dessverre har trukket seg er Ole Sigleif Johansen, mange hadde tippet Johansen som vinnerkandidat. Kennelhoste er årsaken til at han ikke stiller.

FL-1000. I denne klassen lå vi ogspå an til rekord, den står. Tallet er 55, rekorden er 56. En av de som har trukket seg i siste liten er Stine Berget Nordvik som også har fått syke hunder.

Fl-junior har kjørermøte fredag. Vi har ikke fått beskjed om at noen av de fire som er påmeldt har trukket seg.

FL-500. Lite spørsmål fra kjørerne. Hyggelig tone og litt latter. Bortsett fra at løypa er snudd fra Jotka 1 til Jotka 2, er det få nyheter for denne klassen.
Sjefsveterinær, Hanna Fredriksen, har ordet. Hun og 21 andre veterinærer skal følge løpet. Hver hund skal sjekkes på hvert sjekkpunkt. Fredriksen pressiserer hvor viktig det er at kjørerne forteller veterinærene om eventuelle problemer. - God kommunikasjon er helt avgjørende, fastslår sjefsveterinæren.

SJEFVETERINÆREN HAR ORDET: Hanna Fredriksen med viktig informasjon til kjørerne. Foto: Morten Broks.

FL-500/FL-1000. Rennleder, Rita Hallvig, informerer om Altaelva. Glatt noen steder, men løypemannskap har laget spor i isen, og det skal gå greit. Kjørerne fikk se en video fra Altaelva som ble filmet torsdag formiddag. Sammenlignet med Jeff Kings GoPro-video fra Iditarod, er Altaelva bare blåbær. Men det er greit å være forberedt.

FL-500/FL-1000. Isen under broen ved Levjok har takket for seg. Det betyr at det kan bli veipassering i stedet for passering under bro. Blir det veipassering, blir den selvsagt bemannet.

FL-500/FL-1000. Mattilsynet vil være til stede under Finnmarksløpet. De skal følge løpet tett, både med forskning og som kontrollører.

FL-1000. Rennleder minner kjørerne om en ny regel. For å få godkjent løp, må kjøreren være ut av sjekkpunkt Karasjok innen kl 15:00, lørdag 15. mars. Ikke alle liker denne regelen. Rennleder sier at vi får diskutere saken på evalueringsmøtet etter løpet. 

FL-500. Teknisk deligert, Roar Wolden, har ordet. Har har forvisset seg om at alle har lest reglene. I år skal de fokusere ekstra på forbikjøringer. Det påpekes at kjørere som blir forbikjørt skal stoppe og gjøre forbikjøringen så grei som mulig. 

Seremoniansvarlig, Julie Berg, er siste ut på FL-500 møtet. Hun går gjennom banketter og seremonier, det gjør hun ganske så elegant egentlig. 

Kjørerne gjør seg nå klar for å gå på podiet under åpningen av Borealis vinterfestival kl. 19:00.  

 

Puhh, da er kjørermøtet over. Ja, det tar litt tid, men det er vel greit å få viktig informasjon FØR man drar ut i Vinterens Vakreste Eventyr.

Partnere