Finnmarksløpet

Webshop

Stor aktivitet på Alta Strand Camping

Skrevet av: Conny Graumann
Dato: 06.03.2014 11:29

På campingplassen møter vi Kine Leines Skår, som er kontrollør for Finnmarksløpet.


CHIPKONTROLL. Kine Leines Skår sørger for at kjører Mikal Lanes har orden på papirene (Foto: Conny Graumann)  

- Alle kjørere leverer inn depotsekker med mat til hundene. Disse kjøres ut til sjekkpunktene. Det må 2-3 lastebiler med containere til for å transportere al maten. Når det gjelder halm som skal brukes på sjekkpunktene, er det allerede kjørt ut, forteller Kine.

- Det foretas chipkontroll av alle hunder. Når vi er ferdig klokken 14 i dag, har vi sjekket chip på rundt 1500 hunder. Dette for å ha kontroll på hvilke hunder som starter i løpet og at det de hundene som brukes i hele løpet. Det tas stikkprøver underveis og når hundespannet kommer i mål.

- Vi har mange frivillige fra folkehøgskolen 69 grader nord fra Malangen i Troms. De hjelper til med registrering og chipkontroll. Deretter skal de jobbe på sjekkpunkt, på målgang og noen på sekretariatet. Det er en del av studiet deres på hundelinjen.

- Det er også gratis veterinærsjekk, men den vil hovedsakelig foregå i morgen, da ikke alle veterinærer er kommet frem. Det er 22 veterinærer i år, som kommer fra ulike land. Vi har både norske, franske og amerikanske veterinærer som jobber som frivillige under løpet.

 


FREMTIDEN VÅR: Kjører Mikal Lanes og handler Kaleb Dahl med valpene Poti og Balumi (Foto: Conny Graumann)

En av de som får kontrollert chipene på hundene sine, er Mikal Lanes fra Vadsø. Han starter i FL500 i år og det er 2. gang han deltar i Finnmarksløpet.

- Målet er å komme i mål med fine hunder. Akkurat nå er lederhundene i bilen, mens de andre er på hengeren. Lederhundene må ha litt ekstra oppvartning, få en ekstra god laksebit.

I dag har chipkontroll, trening, innlevering av depotsekker og informasjonsmøter på agendaen.

- Jeg var litt nervøs for chipkontrollen. Man vet aldri om de klarer å finne chipen, om den har vandret. Da blir det ekstra mye styr med rechipping og kostnader. Men det gikk kjempebra på alle, heldigvis.

Med seg har Mikal handleren Kaleb Dahl, som er med for første gang. De har også med valpene Poti og Balumi.

- Disse er fremtiden vår, smiler de to.

Partnere