Finnmarksløpet

Webshop

Slik blir juniorklassen

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 05.03.2014 11:39

Finnmarksløpet junior kjøres for aller første gang. Etter alt og dømme blir Alta trekkhundklubb og Finnmarksløpet arrangør av VM i langdistanse i 2015. Da kan vi trygt kalle årets juniorutgave for et prøve-VM.
Det er fire unge barskinger som er påmeldt til FL-junior.

Her kan du lese mer om de fire påmeldte

De kjører med seks hunder ut fra start, og må komme i mål med minimum fire for å få godkjent løp. Kjørerne må være fylt 15 år innen stardagen, og må være yngre enn 18 år startdagen.

Distanse, løype og hviletider
Juniorkjørerne starter mellom 500 og 1000 klassen. De kjører akkurat samme løype som de andre opp til sjekkpunkt Jotka 1. Lengden på denne etappen er 50 km.

På Jotka må alle juniorkjørere hvile i tre timer. I tillegg gjøres tidsutligning. Derfra følges samme trase som FL-500 til Suosjavri. Etappelengde er ca 55 km.
Denne etappen kan være tøff. Det er mye viddekjøring.

På Suosjavri er det seks timer obligatorisk hvile. Kursen settes så tilbake til Jotka. Denne gangen følger de en trase som går litt lengre vest over Raggis (se kart).
Denne traseen går i litt lunere terreng enn turen til Suosjavri. Lengden er ca. 50 km.

På Jotka 2 er det fire timers obligatorisk hvile. Turen går så tilbake til Alta og målgang. Løypa er den samme som utturen, altså 50 km.

Når ventes de i mål?
Vind og vær bestemmer mest. Vi tipper søndag ettermiddag. Følg med på nettsiden og på GPS-trackingen.

Premieutdeling
Vi kjører høytidelig premieutdeling for juniorklassen i gågata mandag 10. mars kl. 11:00. Deretter blir den en hyggelig lunsj for juniorene sammen med rennledelsen. Denne lunsjen kombineres med et evalueringsmøte. Rennleder og mentor for juniorklassen er Jan Navjord.

Vi ønsker tidenes yngste deltakere i Finnmarksløpet lykke til.

Partnere