Finnmarksløpet

Webshop

Proffe skilt

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 19.02.2014 12:55

Alta videregående skoler bidrar på mange måter under Finnmarksløpet. Akkurat nå holder elever ved transport og logistikk VG2 på med skilting av veiene rundt FL-500.

Skiltingen er et særdeles arbeidsrettet og praktisk prosjekt som elevene har vært med på fra A til Å. Planlegging, bestilling av skilt, samt logistikk på transport og montering. I tillegg kommer selvsagt selve monteringsarbeidet som inkluderer en langt rundttur i vestfylket.

Handlere og andre som følger FL-500 vil neppe kjøre feil på veiene mellom sjekkpunktene. Finnmarksløpets egne skilt er laget etter vegdirektoratets standard, og gir informasjon om hvilken vei man skal velge, og hvor man skal ta av. Alle skilt er merket med løpets logo.

Faglærer ved transport og logistikk, Tom Roger Olsen, forteller at prosjektet har vært en suksess. - Elevene har vært innom mange praktiske og teoretiske emner, og har lært mye. Når vi nå avslutter med en skikkelig rundtur og masse friskluft, blir det prikken over i‘en. Vi kjører rundt med en minibuss og en lastebil, vi kjører etter transportnæringens kjøre- og hviletidsbestemmelser, dette har elevene selv satt opp. Det er læring alle veier, avslutter en fornøyd Olsen på telefon fra Karasjok.

INA SKILTER VEIEN: Ina Kristiansen som går på transport og logistikk VG2 ved Alta videregående skole, er en av dem som har vært med på å merke veiene for Finnmarksløpet.

Partnere