Finnmarksløpet

Webshop

Fremdeles motivert for hundekjøring?

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 20.03.2013 11:50

Tor Oskar og Rune gratulerer kjørere, handlere og arrangører med vel gjennomført Finnmarksløp 2013. Fra Alta og Levajok har vi hele uke 11 gledet oss over løpet.

Som mange kjørere fikk med seg satt vi ved registreringskontoret der 49 hundekjørerne fylte ut vårt spørreskjema om motivasjon for hundekjøring. Vi takker dere som fylte ut spørreskjema ved registrering.

Vi ønsker svar fra flest mulig kjørerne og kommer til å sende ut spørreskjema med ferdigfrankert returkonvlutt i posten til dere som ikke har deltatt. Vi er interessert i at flest mulig av de norske kjørerne svarer, både dere som har brutt og dere som har gjennomført Finnmarksløpet. Vi trenger ca 200 svar før dataene kan anlyseres. Derfor vil vi ta oppsilling både på Femundløpet 2014 og Finnmarksløpet 2014. Hver hundekjører kan kun svare en gang.

Noen tenker kanskje: Hvorfor skal jeg nå fylle ut dette spørreskjemaet da? Jo først og fremst fordi vi skaffer viten om motivasjon for å delta i krevende langdistanse hundekjøring som Finnmarksløpet. Psykologiske forhold som indre og ytre motivasjon, målsettinger, vitalitet og lidenskap for hundekjøring vil bli kartlagt. Kunnskap om dette kan være interessant for hundekjørere. Kanskje spesielt når vi sammelikner hundekjørere med andre grupper i idrett og friluftsliv som utsetter seg for krevende og langvarige belastninger over tid.

Resultatene fra forskningen kan brukes i forbindelse med seminarer og foredrag som Finnmarksløpet eller Femundløpet arrangerer, og/eller ble presentert i korte artikler på  nettsidene til organisasjonene. Resultater fra prosjektet vil også bli publisert internasjonalt.

Hilsen
Tor Oskar Thomassen og Rune Waaler, Høgskolen i Finnmark

Partnere